Spets och slut för Persson på V75 Halmstad?

35

spets och slut

En viss Darling Mearas gjorde hans år till det bästa någonsin som tränare.
Fyraårige Wingait C.H. var med och krigade om en derbyplats och är inte så dum han heller.
Stefan Persson siktar på spets och förhoppningsvis ”slut” med den sistnämnde när hemmabanan Halmstad rundar av året med V75 på onsdagen.

I slutet av augusti skulle det kvalas till Svensk Travderby och Halmstadtränaren Stefan Persson var en av favoriterna i sitt uttagningslopp med Wingait C.H.
Efter hård press av en utvändig konkurrent en stor del av loppet kroknade drömmen om en plats i finalen.
Bättre upp blev det en månad senare då stallets stjärna Darling Mearas tog hem Svenskt Travoaks som favorit på Solvalla.
– Det blev nästan tre miljoner för henne i Oaks och med pengarna hon tjänat går stallet mot det bästa året någonsin. Jag hade sju-åtta miljoner något år men då var Kari Lähdekorpi inblandad. Så det var lite missvisande siffror, säger Stefan Persson som klivit över sex miljoner inkört till stallet 2016.

”C.H.” ska tävla på
Perssons hemmabana i Halmstad är värd för V75 på onsdagen. En vecka då V86 ställs åt sidan för ATG:s avslutning på året med Winter Burst – en satsning med åtta V75-omgångar på nio dagar och en stor final med en så kallad multijackpot på Mantorp under nyårsafton.
Wingait C.H., (V75-6) med fyra segrar på elva starter i år, är en av få hästar ur Stefan Perssons stall som ska tävla en del i vinter.
– Åtminstone är tanken att ”C.H.” ska starta på lite. Han har inte gjort mer än elva starter i år och tanken är att han ska få tävla ett tag. Det är ju så fina banor också nu så den biten är inga problem i alla fall. Men han bestämmer själv hur det ska bli naturligtvis.
Wingait C.H. styrdes ner från ett åttondespår bakom bilen i ett fyraåringslopp i Eskilstuna i den senaste starten. Luckan kom lite för sent och valacken sköt till bra den sista biten. Struken för hälta inför en tilltänkt start i Oslo 19 november. Vad stod på?
– Jag var inte nöjd med honom i ett jobb då och vi åtgärdade lite smågrejer i stället och tog i stället sikte på det här loppet hemma.
Hur ligger han till i träningen?
– Jag är nöjd med honom och tycker att det verkar bra allting. Han gick lite snabbare på banan på torsdagen och var riktigt fin på 1.19 full väg. Så allt ska vara bra på onsdag. Han står väldigt bra inne i loppet med sina 437 000 intjänat med stängt vid en halv miljon. Dessutom har han ett bra spår. Så det är klart att jag måste tro på honom utan att vara riktigt påläst på vilka han möter.
Det är läge för ledningen från andraspåret bakom bilen. Eller?
– Som sagt har jag inte någon bra koll ännu på hur snabba de andra är. Men när han är bra öppnar han alltid snabbt, så jag kommer jag att göra ett försök i alla fall på spets.
”C.H.” som ni kallar honom är en rejäl typ av häst – men han tar sig en galopp ibland.
– Han har gjort väldigt många bra lopp och har man som honom vunnit på en tiotid i år som fyraåring – ja då är man ju bra helt enkelt. Det som är hans aber är att han kan bli lite ”fladdrig” i travet i slutet av loppen ibland. När han blir lite trött kan han falla ur travet men det ska väl inte hända nu hoppas vi. Jag tycker att han blivit bättre på den punkten i år också i takt med att han blivit starkare.
Ni har bara honom till start i V75 på onsdag. Ett stall på lågvarv under vintern?
– Vi har en del unghästar men inte så jäkla mycket starthästar att tävla med heller. Några vilar över vintern. Wingait C.H. ska få vara med ett tag i alla fall. Darling Mearas hoppas jag kommer ut i april om allt går som det ska.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLäge att strecka danskt på V75 Halmstad
Nästa artikelListan: Så har spelare vunnit rekordvinster

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.