Sportchefen: ”Jag kommer att ringa”

21

Stjärnhästen On Track Piraten var sjuk i lördags.

Nu ställer tränaren Hans R Strömberg sina förhoppningar om ett wild card till Olympiatravet.

– Jag kommer att ringa Hans senare i veckan, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen till Trav365.

Hans R Strömbergs stjärnhäst On Track Piraten kastade in handduken på V75 i lördags – i det första uttagningsloppet till Olympiatravet.

Även om den nioårige hästen fick ett tufft lopp så var han inte att känna igen.

Nu kommer förklaringen, On Track Piraten var sjuk i lördags, vilket stallet meddelar på sin Facebook-sida.

Något mer uttagningslopp, på Jägersro nu på lördag, på Romme 16 april, eller på Umåker 22 april blir det inte för On Track Piraten.

Tränaren Hans R Strömbergs hopp om att delta i finalen ställs nu till att han får en fribiljett, ett wild card, av Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

”Han var sig inte lik”

– Jag förstod ganska direkt efter loppet i lördags att någonting inte stod rätt till med On Track Piraten, han var sig inte lik, säger Hans R Strömberg till Trav365 och fortsätter:

– Han fick visserligen ett tufft lopp, men han brukar hålla bättre och att han viker ner sig redan 400 kvar hör inte till vanligheterna.

Vad var det för problem On Track Piraten hade?

– Han hade en halsinfektion, han hade också lite förhöjda värden på något blodprov som också tyder på något skit i kroppen.

Vad händer nu?

– Först och främst ska hästen bli frisk, det är inte så allvarligt det här och det är ju några veckor till finalen i Olympiatravet så han ska hinna bli frisk dit. Men, han kommer inte vara med i något mer uttagningslopp till Olympiatravet utan ska vi vara med där så måste jag få en inbjudan till loppet.

Har du varit i kontakt med Jon Walter Pedersen?

– Nej, det har jag inte varit, säger Hans R Strömberg.

”Hör hemma i ett Olympiatrav”

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen har inte fått höra om On Track Piratens halsinfektion när Trav365 når honom, men säger följande:

– Jag har inte haft någon kontakt med Strömberg efter loppet i lördags, men jag hade tänkt att ringa honom senare under veckan. Jag ville ge det ett par dagar först, men jag kommer att kontakta honom om ett par dagar.

Hans R Strömberg säger att det inte är aktuellt med något mer uttagningslopp till Olympiatravet för On Track Piraten utan att han hoppas på ett wild card, vad säger du om det?

– Jag ska prata själv med Hans R Strömberg och se varför han gav sig i lördags, men det är klart att en frisk On Track Piraten hör hemma i ett Olympiatrav, samtidigt är det en hel del andra hästar som också gör det och vi får se framöver vad som händer. Jag har inte hunnit funderat så mycket, jag ska först och främst prata med Strömberg, sedan får vi också se vad som händer i de övriga uttagningsloppen, säger Jon Walter Pedersen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet