Stefan Hultman: ”Jag känner mig hedrad”

22

Blir ny expert under Solvallas tisdagstävlingar 2018

Foto: Kanal 75

Stefan Hultman

TRAV13 december 2017 14:51

Stefan Hultman blir expert under Solvallas tisdagar nästa år.

Det tillsammans med spelexperten Mattias Spante och nye sportchefen Anders Malmrot.

– Jag kände mig hedrar när Solvalla frågade mig, säger Stefan Hultman.

Sveriges huvudstadsbana Solvalla får från och med nästa år en egen tävlingsdag, nämligen tisdagar.

Med start redan den 2 januari kommer Solvalla arrangera 35 tisdagstävlingar med V64 under 2018.

Nu rekryterar banan Stefan Hultman som expert på tisdagar. Det meddelar Solvalla i ett pressmeddelande.

Tillsammans med spelexperten Mattias Spante och den nye sportchefen Anders Malmrot kommer Stefan Hultman bli det sportsliga ankaret i Solvallas laguppställning, tillsammans med Spante och Malmrot kommer han delta i en expertpanel i Restaurang Kongressen på tisdagarna.

”Är som ett andra hem för mig”

Stefan Hultman är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare genom tiderna, med bland annat segrar i Elitloppet, Prix d´Amérique, Svenskt Travderby och Svenskt Travkriterium, för att nämna några storlopp. Efter sin svåra nervsjukdom har han lagt ner tränarkarriären, och på senare tid istället varit en uppskattad expert, främst i ATG Live.

– Jag kände mig hedrar när Solvalla frågade om jag ville vara med i expertpanelen. Jag är så glad att vi äntligen fått en egen tävlingsdag och jag tycker Solvallas idéer om hur arrangemanget kan bli mer intressant för publiken är jättebra. Det här uppdraget kommer bli en utmaning, men framför allt ska det bli väldigt, väldigt kul, säger Stefan Hultman och fortsätter:
– Solvalla är som ett andra hem för mig. Jag växte mer eller mindre upp här och har så många härliga minnen. Det kommer bli riktigt roligt att få träffa gamla och nya kompisar i Kongressen.

”Vill erbjuda något speciellt”

I och med Solvallas tisdagstävlingar under 2018 blir det ett nytt tidsschema, när nio lopp avverkas uppdelat i två perioder. Tävlingskvällen inleds klockan 18.00 och innefattar tre lopp, den andra perioden och de sex V64-loppen inleds sedan 19.25. Klockan 18.50 i Restaurang Kongressen tar expertpanelen vid där de går igenom kvällens V64-lopp, men tillsammans med inbjudna tränare och kuskar kommer det även bjudas på roliga inslag och historier.

– Vi vill erbjuda våra gäster något speciellt på de nya tisdagarna och det tycker vi att vi har hittat i Stefan Hultman. Hans erfarenhet, hästöga och karismatiska personlighet har alltid fascinerat mig och jag vet att våra gäster kommer uppskatta hans medverkan väldigt mycket, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg och avslutar:

– Vi måste inse att alla travbesökare inte har samma behov. En del vill ta del av allt som erbjuds under en tävlingsdag och andra vill ha en kortare och mer intensiv sport- och restaurangupplevelse likt andra moderna arrangemang. Med det här upplägget får man själv välja vilken starttid som passar bäst.

13 december 2017 14:51

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.