Stig H är i skrällform inför V75

151

stig h är i skrällform inför v75

Han är Solvallas mest framgångsrike travtränare genom tiderna.
Men på fredagen lyckades Stig H Johansson med något han aldrig gjort förut.
Vinna till över 100 gånger pengarna på hemmaplan.
– Det måste vara första gången, säger Stig H Johansson som hoppas att segerformen ska fortsätta över lördagens V75-tävlingar.

Det var i fredagseftermiddagens sjunde lopp som det inträffade. Treåriga stoet Midnight Victory spurtade till seger efter en snygg avvaktande styrning av stallets försteman Ville Karhulahti.
Men det spektakulära var inte loppet i sig, utan vinnaroddset på hisnande 105,91 gånger pengarna.
Stig H Johansson har under sina dryga 50 år på Solvalla tränat fram fler vinnare på banan än någon annan, men enligt egen utsago har ingen av dem betalat så mycket tillbaka till sina anhängare.
– Det måste vara första gången som något liknande har inträffat under min långa karriär. Jag kan inte minnas något så högt vinnarodds i alla fall, säger Stig H som själv också var överraskad över triumfen.
– Visst, hon har blivit bättre och bättre för varje start, men att hon skulle vinna idag trodde jag inte. Annars är det en välstammad häst, jag tränade även hennes mamma Truly Devoted som var en bra tävlingshäst.

”Ska ses med lite segerchans”
Kanske kan det vara en fingervisning om att stallformen är på topp inför lördagens V75-tävlingar på Rättvik?
Där startar Stig H Johansson två hästar som garanterat kommer att vara betydligt mer påpassade bland spelarna än Midnight Victory.
– Båda hästarna har form, och jag tycker att 1 Seedorf O.M.F. (V75-1) ska ses med lite segerchans i ett litet fält. Han galopperade omotiverat senast, men är bra igång, och från innerspåret får han ett bra lopp.
– 9 Brokad Brodda (V75-3) var fin när hon vann senast, och hon har gjort rejäla lopp för mig. Stämmer det på vägen kan hon också vara med där framme, säger fredagens skrälltränare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Rättvik lördag 5 augusti 2017
Nästa artikelV75 System till Rättvik lördag 5 augusti 2017