Stjärnan på tur till Norrland

194

jarra

Norges bästa häst får än en gång ta Norrlandssvängen efter Elitloppet.
Yarrah Boko, fyra i söndagens final, laddas för storloppen i Östersund och Boden de kommande veckorna.

Många tränare med hästar i den högsta klassen har pratat om att de gärna tar ”Norrlandssvängen” eller ”Norrlandsturnén” efter elitloppshelgen.
Svängen består av de tre storloppen Jämtlands Stora Pris (750 000 kronor i förstapris), Norrbottens Stora Pris (en miljon i förstapris) och Sundsvall Open Trot (en miljon i förstapris).
Östersunds och Bodens stora lopp ligger närmas i tiden och avgörs andra och tredje lördagen i juni. Sundsvall Open Trot körs den sista lördagen i augusti.
En tränare som öppet går ut med att han siktar på både Jämtlands Stora Pris och Norrbottens Stora Pris är norske topptränaren Trond Anderssen.
Yarrah Boko kan vara i sitt livs form. Det blev seger i det första försöket i Elitloppet på fantastiska 1.09,7. I finalen blev det en fjärdeplats för sjuåringen.
– Han gör alltid goe löp. Hästen gör det väldigt bra i finalen och går ju i dödens där. Alla vet att man inte vinner Elitloppet från utvändigt ledaren, säger Trond Anderssen.

Samma sväng i år
Ifjol matchades Yarrah Boko för sommarens storlopp i norra Sverige. Facit blev en andraplats i Östersund, en seger i Boden och en femteplats i Sundsvall.
– Vi siktar på samma lopp i år också om allt är fint med hästen. Han är pigg och fin, säger Trond.
Ingen vet hur topphästarna kommer att fördela sig på de tre loppen. De fina prispengarna drar i alla fall och många tränare är intresserade.
Östersundstravet är först ut med sitt lopp lördagen 9 juni. Några av hästarna som eventuellt kan vara aktuella till det loppet är förutom norrmannen Alvena Pele, Noras Bean, Prince Tagg och Sanity. Vidare väntas Lutfi Kolgjini och Stefan Melander anmäla någon eller några av sina hästar.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.