Storskräll vann – fick 1,5 miljoner

83

Det lilla stoet Dorcia storskrällde när hon spöade hingstarna och sensationellt vann det 100:e Svenska Galoppderbyt på Jägersro.

I en rafflande slutstrid spurtade hon ner favoriterna Gold Tyranny och Stricker och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

I sadeln satt Carlos Lopez och tränar gör Lennart Reuterskiöld Jr och duon vann därmed Derbyt för andra året i rad.

– Jag är överlycklig. Nu är man i historieböckerna på riktigt, sa ”Junior”.

Inget sto har vunnit Svenskt Derby sedan Final Care gjorde det 2001.

Men när hästsportens Blå Band reds på Jägersro under söndagen var det dags igen. Fältets näst minst spelade häst, Dorcia, gjorde vad många inte trodde var möjligt. I händerna på Carlos Lopez fick hon en perfekt ritt och smög med långt bak hela vägen över distansen 2400 meter. Jockeyn väntade med att spela ut hennes speed till upploppet och med en grym spurt betvingade hon två av förhandsfavoriterna, Gold Tyranny och Stricker kort före mål.

– It was amazing, jublade Carlos Lopez som vann Derbyt för andra året i rad. I fjol styrde han in Duke Of Burden som även den tränas av Lennart Reuterskiöld Jr.

Tredje svenska Derbyt för ”Junior”

Och Reuterskiöld Jr är som tränare ännu värre då det här var hans tredje svenska derbyseger.

– Jag har svårt att beskriva känslorna men jag är jävligt glad. Det är det 100:e Derbyt och nu är man i historieböckerna på riktigt. Det är mitt tredje Derby och mitt andra i rad. Det är jättestort och jag är överlycklig, sa Lennart Reuterskiöld Jr som hyllade Carlos Lopez ritt.

– Carlos är en expert på att smyga med hästarna. Det finns ingen som är så bra på att smyga som han. Jag kan inte nog beskriva hur nöjd jag är med hästen. Det är helt otroligt och vi har ett fantastiskt team bakom oss, det får man inte glömma.

Lennart Reuterskiöld Jr hade fyra hästar med i Derbyt, däribland favoriten Gold Tyranny som blev trea. Tvåa blev tredjehandsfavoriten Stricker.

Land’s End vann Zawawi Cup

I Jägersros största sprinterlopp, Zawawi Cup, blev det en överraskning när Land’s End spurtade till en säker seger och tog därmed sin fjärde raka triumf. Förstapriset var 800 000 och hästen tränas av Francisco Castro och reds till seger av Alexandre Dos Santos.

Det blev minst sagt skrällbetonat på Grand Slam 75 och så svårt att ingen klarade av att hitta alla sju vinnarna. Redan efter sex avdelningar var alla system borta när Dorcia hade skrällt. Sex rätt gav 69 721 kronor och fem rätt gav 2363 kronor. Det blir därmed jackpot på Grand Slam 75 om två veckor när Åmål har hand om tävlingarna söndagen 30 juli. Nästkommande helg körs det istället dubbla V75-omgångar på Axevalla under Stochampionatshelgen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFullt förtroende för förhandsfavoriterna
Nästa artikelTio hästar gör upp om 1 miljon kronor