Svante tror på Leif och Univers de Pan

16

svante tror på leif

Hallå där…
…Svante Båth som inleder elitloppsveckan på onsdagen med att starta några av stallets hästar i V86 på Solvalla.

– Ja, nu är det dags igen. Även om jag sett i backspegeln inte haft det här som min största helg att starta hästar, är det klart att jag älskar den här veckan som alla andra. Elitloppet och allt runt om kring är helt enkelt svensk travsports stora flaggskepp.
Du har fyra hästar till start i V86 när allt smyger igång på Solvalla på onsdagen och vi tar dem i tur och ordning. 7 Desuper Filus (V86-2) stod med 20 meters tillägg senast och slutade fyra.
– Han är lite speciell och knepig den här hästen. Ibland slutar han bara att ta i i loppen – som senast i Umeå då Erik (Adielsson) trodde att han hade en trött häst framför sig. Då tar han plötsligt i igen och avslutade bra i tredjespår. Eventuellt provar vi lite nytt på honom i den här starten, kanske rycktussar som han svarat väldigt bra på i träningen. Skorna sitter på. Tycker inte att han känns riktigt segeraktuell från det här läget men kanske ska han med på en välgarderad kupong?
V86-4 är ett treåringslopp för ston där 7 Facile Boko ställs mot en jättefavorit i form av 10 Timbal som bara förlorat en gång på åtta starter i livet. Chansen?
– Nej, Facile slår normalt inte Timbal under några omständigheter. Annars har hon tränat på bra en tid och eventuellt kör vi henne barfota nu. Berghs häst borde vara överlägsen och det är några stycken som är med och krigar om platserna bakom den.
Så kommer vi till hästarna som åtminstone på pappret ser ut att vara dina två bästa chanser på V86. 1 Bonbon Mearas (V86-5) klev undan till seger på ett rejält sätt senast.
– Jag är väldigt nöjd med hästen för dagen och utvecklingskurvan har varit riktigt bra. Hon vann med gott om krafter kvar senast. Hon gick barfota runt om då och det är nog inte omöjligt att det blir så nu igen. Bonbon Mearas är dock väldigt sårbar om hon inte skulle få ledningen – hon är otroligt stänkrädd.
En kraftig varning alltså för att det kan bli fel?
– Absolut. Erik får försöka rejält på ledningen här för att undvika att hon får grusstänk på sig.
I den avslutande avdelningen har du 2 Leif till start, en häst som varit jämnheten själv på slutet. Men inte så startsnabb..?
– Leif är bra från start, det är bara det att han inte alltid trycks av. Hittar han bara rytmen bakom bilen går det bra att skicka iväg honom rejält. Han har funnit sig själv igen och varit väldigt fin på slutet. Bra motstånd finns om man säger så, men vi har ett väldigt bra läge och en häst i fin form. Vette sjutton om inte det här är en något bättre chans än Bonbon Mearas.
Avslutningsvis: vilken häst tror du vinner Elitloppet på söndag?
– (lång paus…) jag tror på Univers de Pan.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.