Till Köpenhamn med kronan på sniskan

216

kronan

Inför Elitloppet var han rankad som världens kanske bäste travare.
Efter att kronan ha hamnat på sned i Stockholm får franske Rapide Lebel testa danska storloppet Copenhagen Cup på söndag.
En start med många frågetecken för kungen från i maj som inte ens ser ut att bli favoritspelad i loppet.

Sjuårige Rapide Lebel fick åka hem till Frankrike direkt efter Elitloppet på Solvalla där han slutade femma i finalen efter att ha visat upp mycket osäkra tendenser.
Det blev galopp i försöket och i finalen kunde sjuåringen aldrig förbättra sig efter att fått ett passivt upplägg av kusken Eric Raffin.
Storloppspromotorn Klaus Koch pratade med Rapide Lebels tränare Sebastien Guarato på onsdagen.
– Det var inget snack alls om taktik och så till på söndag, men sjättespåret Rapide Lebel fick är i alla fall ett mycket spår på Charlottenlund. Jag tror inte att hästen körts så mycket efter Elitloppet. Allt verkade bra i alla fall. Guarato meddelade att hästen reser vid lunchtid på torsdagen och kommer fram till Köpenhamn fredag eftermiddag, säger Klaus Koch som hjälper Charlottenlund med den stora travhelgen.

Ville inte byta kusk
Efter floppen i Elitloppet ville tränaren först prova Rapide Lebel i Kymi Grand Prix i finska Kouvola lördagen 16 juni.
– Charlottenlund hade tur som arrangörer att Sebastien Guarato inte var villig att byta kusk på hästen. Eric Raffin var upptagen och kunde inte köra i Finland och därför blev det Copenhagen Cup på söndag i stället, berättar Klaus Koch.
Copenhagen Cup körs över 2 011 meter med bilstart och förstapriset är drygt 900 000 kronor. Tre svenska hästar är med i loppet: Quarcio du Chene, Brioni och Lavec Kronos.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.