TIPS: ”Fin chans och möjlig spik”

59

V86-1:

 

Loppet

Jämna ston på open stretch-bana.

 

Tipsettan

Mellby Dashing har startat från tillägg eller tråkiga spår på sistone och tvingats runda fältet för att nå framgång. Nu har hon ett fint spår och kan öppna bra. Någon ledning direkt lär det inte bli, men en resa i främre träffen är hon garanterad.

 

Motbudet

Going Diablo från spets?

 

Skrällbudet

Marta Chip har ett dåligt spår och hamnar nog därför en bit ner i mångas rankning. Näst senast mötte hon hästar av en annan kaliber. Wild Honey, som tidigare i år deltog i Prix d’Amerique, vann det loppet. Senast var motståndet mer normalt och då vann hon.

 

Spetsbuden

Going Diablo är kvick ur startgroparna och spetsade enkelt när han senast hade innerspår. Flirting Girl är också väldigt startsnabb men har ett spår utvändigt om Going Diablo, så fördel för Untersteiners häst.

 

! Statistik­vinnaren

Mellby Dashing.

Vår rankning

3 Mellby Dashing

1 Going Diablo

8 Marta Chip

10 Schatzi Fayline

9 Sangria Knight

11 Snow Angel

5 Twin’s Zindy

7 Lady Cash

6 Ilona Hålerdy

2 Makera

4 Flirting Girl

12 Yippie Chic

 

V86-2:

 

Loppet

Ibrahim Paschas lopp med 100 000 kronor i förstapris lockar bara åtta hästar. Oroväckande och svårförstått.

 

Tipsettan

Born Unicorn har aldrig varit sämre än tvåa när han gått ett felfritt lopp. Men tittar man då på statistiken kan man lätt räkna ut att Born Unicorn har en allt för stor förkärlek till att ta till galoppen. Han har galopperat i sex av elva starter och det innebär en galopprocent på 55&. När han väl sköter sig har han visat mycket hög kapacitet. Till exempel vid senaste vinsten då han lämnade fältet och utklassade en så pass bra häst som Lucifer Lane. Felfri har Born Unicorn en fin segerchans, men några garantier på ett lopp utan galopp är omöjligt att få. Tyvärr talar mycket för det omvända.

 

Motbuden

Free to Party svarade för en fin långspurt senast då han vann när storfavoriten Coin Perdu gjorde bort sig med galopp. Han har stått i höga odds på sistone, men denna gången kommer nog spelarna vara med på noterna. Wreckless M.M. blandar, precis som tipsettan och några andra hästar i fältet, starka prestationer med galoppmisslyckanden. Hans aktion flyter inte alltid som den ska, men det har inte behövt stoppa hans framfart hittills. I detta loppet krävs nog en mer fläckfri aktion, och att han så klart håller sig till trav, för att han ska kunna vinna. Örjan Kihlström kör hästen för första gången. 

 

Skrällbudet

Inertial spurtade vasst bakom Free to Party senast och utvecklas mycket mellan starterna nu. Han gör blott sin sjätte start och ser ut att kunna bli en riktigt fin häst vad det lider.

 

Spetsbuden

Pontiac S.W. är kvick. Även Born Unicorn och Gilbert Bris kan öppna, men har sämre spår.

 

! Statistik­vinnaren

Born Unicorn.

Vår rankning

7 Born Unicorn

3 Free to Party

5 Wreckless M.M.

1 Inertial

4 Pontiac S.W.

8 Gilbert Bris

6 Sethmikael Blanche

2 Alexander U.R.

 

V86-3:

 

Loppet

Få hästar på både startvolten och tilläggsvolten ger fördel för hästarna som står på tillägg då det blir lättare att hitta bra position och få hästar att runda.

 

Tipsettan

Making Love har gått fantastiskt fint i år och tjänat hela 444 000 kronor så här långt in på säsongen. Det innebär att han snabbt gått genom klasserna, men han visar inga tecken på att han ännu ska ha slagit i sitt tak. Senast var han kanske lite sämre, utan att vara dålig, då han tävlade i Berlin i högervarv. Motståndet ser mycket lämpligt ut och att det kan bli ett tidigt avancemang känns inte som en vild gissning. Fin chans och möjlig spik.

 

Motbudet

Te Quiero Grif hade otur senast och hamnade långt bak. Tidig med bättre flyt nu.

 

Skrällbudet

Belong Life är jämn, säker och en fin spurtare.

 

Spetsbuden

Staro Jellybean har spår ett och en oerhört rutinerad kusk som förmodligen ”vänder bort” konkurrenterna. Bellzapp är snabb när han väl vänt upp och Perfect Broline kan öppna även han. Men fördel för Staro Jellybean.

 

! Statistik­vinnaren

Perche’ Si Jet.

Vår rankning

8 Making Love

6 Belong Life

9 Te Quiero Grif

5 Perfect Broline

4 Ursus Brodde

10 Rigoletto Jet

11 Perche’ Si Jet

1 Staro Jellybean

2 Pacific Face

3 Bellzapp

7 Fuxa Håleryd

 

V86-4:

 

Loppet

Förmodligen blir det ledning för Fonda Boko och Örjan Kihlström. Men håller han sig till trav?

 

Tipsettan

Fonda Boko har spänst och kapacitet så det räcker och blir över. Men han har också förmågan att straffa ut sig själv med oannonserade och svårförklarliga galopper. Han är väldigt kvick ut och han trivs i ledningen. Örjan Kihlström kör Fonda Boko för andra gången och känslan säger att det är en kusk som passar bra ihop med hästen

 

Motbudet

Ingemar Palema avslutade med bra fart senast.

 

Skrällbudet

D.D’s Perseverance om han går felfritt nu.

 

Spetsbudet

Fonda Boko är naturligt startsnabb och drar iväg själv från början. Han har ett kritiskt ögonblick efter några hundra meter, men felfri har han toppchans.

 

! Statistik­vinnaren

Fonda Boko.

Vår rankning

1 Fonda Boko

4 Ingemar Palema

9 D.D’s Perseverance

8 Primus Altero

5 Largo

2 M.T.Kinght Rider

10 Liam Dana

7 Carmine Am

11 Cobby’s Celeb

3 They Don’t Know

6 Yoghurt Composite

12 Un Dernier Rire

 

V86-5:

 

Loppet

Lång distans och blott sju hästar på en open stretch-bana. Ändå kan det vara direkt avgörande vem av favoriterna som kommer före den andre och förmodligen kan ta ledningen ganska kvickt.

 

Tipsettan

Nobel Amok eller Trot Kronos? Trot Kronos eller Nobel Amok? Vilken ordning man ställer frågan har mindre betydelse, det är svaret på gåtan vi är intresserade av. Trot Kronos öppnade raskt i volten näst senast. Det var i samma lopp som Nobel Amok och Trot Kronos stod på samma volt. Nobel Amok galopperade då, och Trot Kronos kördes till ledningen och vann sedan övertygande. Lyckas Trot Kronos behålla ledningen, ja, då får Nobel Amok en närmast omöjlig uppgift att försöka betvinga Trot Kronos från utvändig position. Men, och det är nu vändningen kommer, Nobel Amok kan vara snabb ur volten han med, och framför allt kan till exempel Sahara One ta sig förbi Trot Kronos den första biten.

Då har Nobel Amok guldläge att komma före värsta konkurrenten direkt och kan styra fram och få överta ledningen. Dessutom var Trot Kronos kanske aningen sämre senast. Alls inte dålig, men han gav inte riktigt samma bländande intryck som han gjort tidigare. Kokar man ihop allt ovan nämnda till ett extrakt och dricker detta så ser man (ganska) klart. Nobel Amok har bra chans att komma före Trot Kronos tidigt i loppet och därför tilldelas han översta platsen på rankningen.

 

Motbuden

Här skulle vi skriva lite om Trot Kronos, men det mesta blev nog sagt under rubriken ovan. Dubblar man med Nobel Amok och Trot Kronos borde man kunna sitta med någorlunda låg puls då man följer loppet.

 

Skrällbudet

Gijon är en fin häst som kommit till start sent i år. Nu har han två lopp i kroppen och räknas tidigt bakom vår toppduo.

 

Spetsbudet

Trots få hästar är spetsstriden oviss. Lösningen på gåtan innebär också en stark ledtråd till vem vinnaren är.

 

! Statistik­vinnaren

Nobel Amok.

Vår rankning

4 Nobel Amok

1 Trot Kronos

7 Gijon

2 Sahara One

5 Springover

6 Peter Bagger

3 Mon Petit Cheval

 

V86-6:

 

Loppet

En storfavorit med dunkel form – läge att gardera.

 

Tipsettan

Dibaba inledde sin karriär med fyra raka segrar på bästa sätt och kom till E3-final som favorit till slutsegern. Där blev det dock galopp och även i en start efter det har Dibaba slagit till med en fel gångart. När en unghäst börjar bete sig så måste man höja varningsflaggan. Särskilt då pappan till Dibaba heter Ready Cash. Hans avkommor har visat sig ha kapacitet utöver de vanliga, men de måste hanteras med stor varsamhet. Det finns mycket ”hetta” i hästarna som, om det tillåts ta fäste, kan bli svår att tygla. Förmodligen har pausen Dibaba fått sedan senast rätat till eventuella fräschörproblem som kunnat bidra till de plötsliga galopperna. Gör Dibaba ett felfritt lopp är hon garanterat i segerstriden.

 

Motbuden

Till skillnad från tipsettan vet vi att Hevin Boko har full form och trots utgångsläget måste hon anses ha segerchans. Maharani De Baroda har bra platschans.

 

Skrällbudet

Sheila Laday har störst erfarenhet och rutin i loppet.

 

Spetsbudet

Är Dibaba felfri i starten kommer hon tidigt till spets.

 

! Statistik­vinnaren

Dibaba.

Vår rankning

4 Dibaba

8 Hevin Boko

6 Maharani De Baroda

2 Sheila Laday

10 Elektra

3 Hillcrest Player

1 Digital Bits

9 Calissa Rich

7 Entertainment Ås

5 Digital Music

11 Digital Furcola

 

V86-7:

 

Loppet

De bästa hästarna fick de sämsta spåren men det är inte hinder nog.

 

Tipsettan

Efter en ”stolpe ut-säsong” fick Treasure Kronos vinna senast. Lyssnade man noga kunde man nästan höra en man i rosa träningsoverall ropa ”äntligen” precis när hon passerade mål. Kusken Christoffer Eriksson fick då mycket beröm för sin aktiva körstil, med all rätt. Men mest imponerande var ändå Treasure Kronos själv. Hon löpte nytt världsrekord för ston när hon kom i mål på 11,9 över 2 180 meter. Hon tillhör de bästa stona i världen och i ett litet fält på en bana som har dubbla open stretch känns det ganska troligt att upplägget blir offensivt även denna gång. Treasure Kronos blir släppt till ledningen och sedan näst intill omöjlig att nå. 

 

Motbudet

Om tipsettan helt subjektivt, enligt vårt tycke och smak, tillhör skaran ”världens bästa ston” så kan I Love Paris på riktigt titulera sig ”Europas bästa sto”. Hon vann nämligen Sto-EM senast och gjorde det på ett mycket övertygande sätt. Spår åtta är inte kul, men hon hade samma nummer på nummerbrickan senast (även om det då rörde sig om medeldistans). Om Treasure Kronos nu, mot förmodan, skulle få en allt för tuff löpning är I Love Paris där och utmanar.

 

Skrällbudet

Cerveza har finfin form och kan få ett helt perfekt lopp.

 

Spetsbudet

Cerveza spetsade enkelt senast från samma spår.

 

! Statistik­vinnaren

Treasure Kronos.

Vår rankning

7 Treasure Kronos

8 I Love Paris

1 Cerveza

9 Darling Hornline

6 Annabelle Dimanche

2 Quantanamera

5 Bijou Bourbon H.M.

4 Paduca Dream

3 Sheer Bliss

 

V86-8:

 

Loppet

Startraket som trivs i ledningen har ett bra spår.

 

Tipsettan

Jeepster bommar sällan ledningen från framspår och trivs dessutom i spets. Kusken Kenneth Haugstad kör för första gången, men Jeepster är så pass rutinerad att det inte ska vara någon nackdel med ny kusk, istället kan det ge ny inspiration och ha en positiv effekt.

 

Motbuden

Don’t Mind Me vann senast på en låg 10-tid och står sig väl i detta sällskap. Han har pausat i två månader men Rédens hästar brukar vara bra direkt efter uppehåll. Victor A.U. är en tuffing som vunnit fem av nio segrar över just kort distans. Också han har pausat, men brukar gå bra direkt efter vila.

 

Skrällbudet

Mystery Love har suttit fast med krafter kvar i de två senaste starterna. Formen är bättre än raden.

 

Spetsbudet

Jeepster är mycket startsnabb och körs i spets.

 

! Statistik­vinnaren

Michelangelo Ås.

Vår rankning

1 Jeepster

9 Don’t Mind Me

6 Victor A.U.

3 Mystery Love

11 Michelangelo Ås

5 Love Dancer

8 Dionne Sisu

10 Windowshopper

2 Baron d’Inverne

12 Pierre

7 Mellby Brunello

4 Elton Attack

 

HEDBERGS TIPS:

 

SPIKEN

Making Love (V86-3) blir enda spiken på systemet. Han har levererat starka spurter på löpande band och motståndet nu är i vart fall inte bättre än de han slagit på slutet. Nu är det vänstervarv och hemmaplan och vi tror på toppinsats igen.

 

TÄNK PÅ ATT …

… det är jackpott så en ensam vinnare kan kamma hem 12 miljoner kronor.

… Fonda Boko (V86-4) är väldigt startsnabb och hamnar ofta i ledningen. Där trivs han och han har från den positionen vunnit fem av sju lopp.

… Mon Petit Cheval (V86-5) har en segerprocent på 21, men på Åby har han gått lottlös på 13 starter.

… Treasure Kronos (V86-7) gick världsrekord senast.

… Jeepster (V86-8) har vunnit nio av de fjorton lopp då hon fått gå i ledningen. Att det blir spets igen känns närmast givet.

 

LURINGEN

Belong Life (V86-3) var fyra (väldigt nära tredjeplatsen) i V75-final senast. Fin form!

 

BÄSTA SPELET

Born Unicorn (V86-2) är inte favorit på förtidsspelet, men det borde han vara.

 

KUSKLIGAN, SOLVALLA

1) Örjan Kihlström 61 segrar

2) Jorma Kontio 43

3) Erik Adielsson 35

4) Björn Goop 34

5) Ulf Ohlsson 29

 

STORA SYSTEMET

Avd 1: 3–1–8–10–9–11 (5–7)

Avd 2: 7–3–5 (1–4)

Avd 3: 8 Making Love (6–9)

Avd 4: 1–4–9–8–5–2–10–7 (11–3)

Avd 5: 4–1 (7–2)

Avd 6: 4–8–6 (2–10)

Avd 7: 7–8 (1–9)

Avd 8: 1–9–6 (3–11)

5 184 rader/1 296 kr

 

LILLA SYSTEMET

Avd 1: 3–1 (8–10)

Avd 2: 7 Born Unicorn (3–5)

Avd 3: 8 Making Love (6–9)

Avd 4: 1–4–9–8–5–2–10–7 (11–3)

Avd 5: 4–1 (7–2)

Avd 6: 4–8–6 (2–10)

Avd 7: 7 Treasure Kronos (8–1)

Avd 8: 1–9–6 (3–11)

288 rader/72 kr

 

CHANSSYSTEMET

Avd 1: Alla tolv hästarna (3–1)

Avd 2: 7 Born Unicorn (3–5)

Avd 3: Alla elva hästarna (8–6)

Avd 4: 1 Fonda Boko (4–9)

Avd 5: 4–1 (7–2)

Avd 6: 4–8–6–2–10–3–1 (9–7)

Avd 7: 7 Treasure Kronos (8–1)

Avd 8: 1 Jeepster (9–6)

1 848 rader/462 kr

 

DD-SYSTEMET

DD-1: 7–8

DD-2: 1–9

 

V5, SOLVALLA

Avd 1: 2 Villiam (5–8)

Avd 2: 6–7–1–3–5–11–2–9 (8–4)

Avd 3: 9–10–2 (1–5)

Avd 4: 9–10–4–2–11–5–7 (8–3)

Avd 5: 4–3–6 (2–1)

504 rader/504 kr

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVinna eller försvinna inför V86 med JACKPOT
Nästa artikel”Ludde” har min vinnare i Derbyt

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.