Tumble Dust inför Prix d’Amerique

107

tumble dust tredje invandigt

Tumble Dust sträcker ut för sin tränare Tomas Malmqvist. Under söndagen väntar världens tuffaste travlopp, Prix d’Amerique på Vincennes i Paris.Foto av THOMAS BLOMQVIST

Hallå där…
…Tomas Malmqvist, som har Tumble Dust till start i söndagens Prix d’Amerique.

Hur står det till med stallets stjärna inför världens tuffaste travlopp?
– Tack vi har inget att klaga på. Förvisso är det vinter och vissa dagar är inte optimala ur träningssynpunkt, men jag har kunnat förbereda honom precis som jag tänkt mig.
Hur har förberedelserna sett ut efter starten i Criterium Continental där han i och med segern kunde räkna in en plats i Prix d’Amerique?
– Vi tog hem honom direkt och har sedan tränat på som vanligt. Han gick sitt finslipande jobb i måndags efter 1.18/1600 meter och han kändes precis lika fin som tidigare. I tisdags påbörjades åter resan mot Frankrike och själv åkte jag ner under torsdagen. Allt har flutit på enligt planerna och nu finns det inte så mycket mer jag kan göra.
Hur gick tankarna när du valde Jos Veerbeck som kusk?
– Jag ville givetvis helst av allt ha Björn Goop, men när han var upptagen var nästa önskemål en fransk kusk som känner sig bekväm med stressen från start samt själva loppet och banan i sig.
Vi misstänker att du kört loppet i huvudet några gånger, hur ser drömupplägget ut?
– Han ska till att börja med komma iväg på ett behagligt sätt och sedan få smyga med. Önskescenariot vore tredje invändigt i ett stenhårt tempo och lucka i tillräckligt god tid för att kunna utnyttja sina krafter över upploppet.
Prix d’Amerique stundar med ett förstapris på över fyra miljoner svenska kronor, hur långt sträcker sig egentligen förhoppningarna?
– Jag är inte främmande för att han kan vara långt fram, men det måste såklart stämma till punkt och pricka. Det är svårt att både hoppas och tro för mycket, men hästen håller full form och kommer garanterat inte att göra bort sig på något sätt.
Är det aktuellt med några ändringar?
– Det finns tyvärr inte inte så mycket mer att göra. Han går fortsatt barfota runt om och det helstängda huvudlaget kommer att sitta kvar, säger Tomas Malmqvist.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.