Två chansspikar där båda har knallform

31

Kvällens system är inget för ­fegisar.

Två chansspikar i jakten på miljonerna – båda i knallform.

Miljoncirkusen rullar vidare och V75 den här Winter Burst-veckan kommer i kväll till Halmstad. På förhand ser det ut som att Untersteiner-maffian har det väl förspänt. Men jag väljer bara att spika en av deras hästar. Och den är ingen av favoriterna, tvärtom.

I skrivande stund är M.T.King of Cash bara streckad på fem procent. Nu lär den säkert klättra i strecklistan men mer än tredjehandare blir han nog inte. Den här fyraåringen har jag haft ett gott öga till sedan han var i träning hos Peter G Norman. Men efter att Kari Lähdekorpi med flera köpte ­hästen finns han hos Johan Unter­steiner. Han vann direkt i debuten i sin nya regi men därefter blev det tre raka galopper.

Inför senaste starten pratade jag med Lähdekorpi som då meddelade att Johan Untersteiner korrigerat en del i träningen och att hästen kändes klart förbättrad. Han levererade också mycket riktigt i loppet och fick göra jobbet i tredjespår de sista 1 400 meterna. Enligt Johan Untersteiner är det en av de starkaste hästarna han har i stallet och sättet som han avgjorde på senast imponerade. Det skvallrade om att det kommer mer och då rapporterna låter fortsatt bra lär M.T.King of Cash bara gå framåt med loppet i kroppen.

Från spår åtta bakom bilen lär han få göra grovjobbet i kväll men om han är den hästen som jag tror att han är krossar han allt igen.

Nu är det dags

Spik nummer två är en häst som ”alla” väntar på ska få vinna snart. Mellby Drake har inte fått till det i V75. Senast satt han fast med rubbet sparat och nu måste det väl äntligen vara dags från ett fint läge. Mellby Drake är precis som M.T.King of Cash tredjehandare i nuläget. När dessutom favoriten Wingait C.H. har varit struken för hälta efter senaste starten och stått över jobb känns det inte ­direkt sämre.

Peter Untersteiner kan mycket väl slå an tonen redan i V75-1. Hades Håleryd är storfavorit efter den osannolika insatsen senast. Gör han om det loppet får konkurrenterna köra om platserna bakom. Men innerspåret över kort distans är inte optimalt med flera startraketer utvändigt.

New Muscle Ås lär braka till täten och den här hästen blir intressant att följa i Veijo Heiskanens regi. Han fick målfototorsk i ett montélopp i debuten för sin nye tränare. Nu har hästen visserligen varit förkyld efter den starten men Veijo är inte den som slarvar med träningen och ingen blir förvånad om New Muscle Ås leder runt om.

Kan slå till direkt

V75-2 är ett fint stolopp där favoriten Basic har varit strålande i två lopp efter uppehåll. Först vid segern och senast via en vass spurt till andraplatsen. Men även Angel Rain har varit kanonfin i de senaste starterna och mött tufft motstånd under året. Det låter också väldigt bra mellan raderna från Peter Untersteiner på hans nyförvärv Sangria Knight som mycket väl kan slå till direkt. Jag vill heller inte spricka på formstarka Jessica Highness som jagar tredje raka segern så det blev ett gäng här.

Cyber Lane är en kanonfin treåring hos Johan Untersteiner som är obesegrad i fem raka. Han har ett fint läge och kan mycket väl förlänga segerraden. Men jag vill ha med farsan Peters Magic Happens som det vankas första jänkarvagn på och dessutom gillar jag Shorthanded Jag skarpt som är under kraftig utveckling.

V75-5 ser ut som en vidöppen historia och här målar vi friskt.

I V75-7 är det flera läckerbitar som sticker ut. Carabinieri har ­varit fenomenalt bra i två raka ­segrar och gjort starka insatser även innan dess.

Men Fire to the Rain är ingen man leker med och ­Royal Ice är jag mycket spänd på. Var vass i debuten för Bergh och loppet senast kan man glömma på besvärlig bana och opassande distans.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1, 3, 4, 8, 11 (9, 5)

V75-2: 13, 15, 4, 7, 11, 12, 10, 3, 6 (14, 9)

V75-3: 8 M.T.King of Cash (10, 9)

V75-4: 2, 5, 12 (1, 11)

V75-5: 5, 7, 8, 10, 14, 13, 11, 9 (15, 2)

V75-6: 3 Mellby Drake (2, 5)

V75-7: 10, 4, 6 (11, 7)

3 240 rader/1 620 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Två chansspikar där båda har knallform

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.