Två Rikshästar på V75 på Hemmaplan!

25

rikshast hemma 2015

Nio stall – 18 hästar – 13 500 andelar.
Rikstravet är en tävling som engagerar från norr till söder.
Stall Dalsland/Värmland leder tävlingen och på lördagen startar man båda sina hästar inom V75-spelet på hemmaplan i Årjäng.
– Att båda är med på V75 är en superfullträff. Bara att en rikshäst startar på V75 är en bonus och väldigt bra reklam för travet. Att båda är med är dubbelt så bra, säger Årjängtränaren Kristian Lindberg.

I Rikstravet tävlar nio olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp mellan 1 april till 31 oktober. Hästarnas tio bästa resultat räknas i tävlingen.
Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kronor.
Stallet äger hästarna till och med 2 november 2015, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna. En andel kostar 500 kronor, engångsavgift.
Travtränarna Kristian Lindberg (Årjäng) och Magnus Jakobsson (Färjestad) har fått förtroendet att träna Stall Dalsland/Värmlands två hästar och hittills har det gått mycket bra.
Fyraåringarna Conrads Wilhelm och Beppen Palema har inlett tävlingen starkt och Stall Dalsland/Värmland leder Rikstravet med 160 627 poäng, tvåa ligger Stall Syd med 132 950 poäng och trea Stall Stockholm med 70 450 poäng.
Stall Dalsland/Värmland är hittills det enda stall som lyckats nå tio prisplacerade resultat. Tionde bästa resultat är 3 000 kronor/poäng och lyckas någon av hästarna bättre i kommande starter så byts det sämsta resultatet ut.

”Han kan vara bland de tre”
På lördagen statar stallets båda hästar på V75 och aldrig har väl de 1 500 andelsägarna haft större anledning att gå på trav.
Först ut är Beppen Palema i V75-2 med 100 000 kronor i förstapris.
– Har bra form för dagen men till den här starten får han gå med skor och det är en liten nackdel. Trots det tror jag han kan vara bland de tre, säger tränaren och kusken Magnus Jakobsson.
Conrads Wilhelm startar i V75-4 och har fått ett bra läge med spår två bakom startbilen i klass II-försöket. Även här handlar det om 100 000 kronor i förstapris.
– Jag tycker han gjorde en bra prestation i enklare omgivning sist. Om han får ett lopp på rulle här kan han tjäna bra penar. Vinna är vanskligt att tro. ”Wille” kommer gå som i senaste starten, skor och halvstängt norskt huvudlag. Jag hoppas på en ryggresa så länge som möjligt. Innerspår är tacksamt om man har bra ryggar, säger tränaren och kusken Kristian Lindberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.