V75 Halmstad 6/7-2013

259

V75TIPSET

 

Snacka om ruttet tips till torsdagens V64 och DD. Ett rätt blev det :S Visserligen var det en krånglig rad men jag är inte nöjd med den raden. Hoppas tipsen till morgondagen blir fräckare. 

DD tipsen kommer under lördag förmiddag.

 

V75-1

2 Democrat missar inte spets här och lär inte heller släppa till någon. Kan mycket väl hålla hela vägen men jag litar inte fullt på honom trots att han gjorde det riktigt bra senast. Jag vill ha med 5 Kaka A.T, 7 Your Love Lois och 9 Borga Baron. Kaka A.T är snabb ut och jag blir inte helt överraskad om han springer hem detta från dödens. En riktigt bra kuse! Men det är även Your Love Lois som är en tuffing som tål att göra grovjobbet ute i spåren. Är säkert vässad inför detta.
Sista strecket till Borga Baron som jag inte vill släppa ännu. Denna gången får han Jörgen Sjunnesson i sulkyn och Borga Baron har samlat ihop till en seger.
Ett öppet lopp bakom de mest betrodda och vill man ha med några fler skrällar så rekommenderar jag 3 Dragon Tooma och 4 Lotus Elan som kan få vettiga lopp och kan avsluta vasst med klaff.

Rank: 2,5,7,9,3,4,6,1,10,8,12,11

 

V75-2

Öppet och spelvänligt lopp. Jag tror mycket på 8 Rekatochklart som har ett chansartat läge men kommer han loss så tror jag han vinner. Men jag målar på lite här och tar nio hästar: 1 Windson Yankee, 3 Bear Dancer, 4 Mad Neo, 5 Trixi Östervang, 6 Valetta Strix, 7 Love Dancer, 8 Rekatochklart, 11 To Soon och 12 Staro Harley. Intressanta streckmässigt tycker jag Bear Dancer och Trixi Östervang är som inte är speciellt betrodda men det låter uppåt från tränarhåll.

Rank: 8,7,3,11,12,5,6,1,4,9,2,10,13

 

V75-3

Jag drar till med en chansning här och spikar 3 Caballion. Han har ett bra läge här och galoppen senast var ett olycksfall. Utan den galoppen så hade han utmanat Nahar om segern i Norbottens Stora Pris. Jag tror han vinner detta antingen från ledningen eller via ett vasst sista varv i dödens.
Vill man gardera är naturligtvis 4 Panne De Moteur tidigast bakom. Dessa två klarar man sig långt med men vill man ha fler streck rekommenderar jag 9 Tidied Accelerator och 11 Monster Drive.
Ett tips: håll lite koll på om man rycker skorna på 8 Amour Rapide. Johan Lejon som tränare är ju även tränare till Deuxieme Picsous som man ryckte skorna på förra lördagen och då slog Nahar…

Rank: 3,4,9,11,12,6,8,1,2,7,10

 

V75-4

Ytterligare ett ganska öppet lopp. Jag tror det kan bli en fartfylld inledning och väljer att låsa loppet med en trolig och en rolig. Den troliga är 7 Charlie Palema som gick riktigt bra senast barfota runt om för första gången. Samma balans denna gången och han kanske bara är bäst. Men jag vill ha med en rolig skräll i 5 Lovely Buv som jag har jagat ett tag. Nu får Erik Adielsson chansen igen och hittar man vettig position så är det en ganska fin häst som tål att göra lite själv.
1 Korpral Kanon och 2 Electrifying ska med om man streckar vidare men jag tror att dessa kan duellera en bit i loppet vilket öppnar för mina två streck.
Se upp med 6 Encore Zon om ni letar skrällar. Kräver lite klaff med tempo och ryggar men det rör sig om en ganska bra häst.

Rank: 7,5,2,1,6,11,10,9,8,4,3,12

 

V75-5

Om 1 Echos Girl håller upp spets här så tror jag hon blir svårtuggad. Senast fick hon öppna stentufft första varvet men höll ändå farten bra som fyra och har hon tagit det loppet rätt så blir hon giftig här. Får mitt tips. Svanens andrahäst säger han dock är en bättre häst i grunden men med tanke på Echos Girl och hennes utveckling så håller han chanserna som likvärdiga. Givna på bongen.
Bakom dessa tar jag tre hästar: 6 Bear With Me, 8 La Contessa och 9 Ninepoints Ariel. La Contessa har en riktigt vass avslutning om det klaffar. Ninepoints Ariel har bästa kusken men det är ingen tokig kuse heller.

Rank: 1,2,8,9,6,3,14,4,11,15,10,13,7,5

 

V75-6

Krånglar inte till det här mer än nödvändigt och jag låser loppet med 1 Picasso och 2 Dakadak. Dakadak tror jag sitter i spets och Picasso i rygg. Om Picasso får luckan så tror jag han slår av Dakadak. Picasso såg riktigt vass ut senast när han satt fast med gott om krafter sparade. Men risken finns att han blir fast med krafter igen.
Vidöppet bakom och jag rekommenderar att man målar på så långt plånboken räcker om man vill gardera.

Rank: 1,2,4,6,7,11,12,3,9,8,5

 

V75-7

2 Le Mat såg riktigt fin ut senast när han blev fast med en hel del sparat. Är stark och rejäl och kuskförstärkt med Örjan Kihlström denna gången. Från ett perfekt läge tror jag mycket på honom och spikar på ett mindre system.
På det större tar jag med två skrällar: 1 Sem Jafet och 11 Verrazano Field. Sem Jafet har ett fint läge och Untersteiner låter uppåt! Verrazano Field är i fin form och skulle det klaffa med ryggar att gå i så har han en vass avslutning. Se upp!
Svårt bakom och det krävs en stor plånbok för att känna sig säker.

Rank: 2,1,11,5,12,7,4,8,9,10,6

 

V75 system

V75-1: 2,5,7,9

V75-2: 1,3,4,5,6,7,8,11,12

V75-3: 3 Caballion

V75-4: 5,7

V75-5: 1,2,6,8,9

V75-6: 1,2

V75-7: 1,2,11

2160 rader/1080:- (spikar man 2 Le Mat i V75-7 så blir systemet på 720 rader/360:-)

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

Föregående artikelEn harry och en dubbel i semestertider.
Nästa artikelV75 Tillsammans Halmstad 6 Juli 2013