V75-resultat från Åby 20 december 2014

3502

dreams take time

Dreams Take Time är tillbaka. På lördagen spurtade han hem gulddivisionen på Åby.Foto av Malin Albinsson

Knäproblemen är glömda.
Dreams Take Time är tillbaka där han hör hemma.
På lördagen bidrog topphästen till miljonutdelning på V75 när han spurtade hem gulddivisionen.
– Det här var bra medicin för min tandvärk, sa tränaren Lars I Nilsson.

Lars I Nilsson var inte på plats på Åby i Mölndal. Tandvärk tvingade honom att besöka tandläkaren. Men han hann hem till tv-soffan för att se sin topphäst Dreams Take Time spurta till seger i gulddivisionen.
– Jag är så klart väldigt nöjd med vad jag såg. Han är tillbaka. Jag vågar nästan säga att han aldrig har varit bättre, sa Jägersrotränaren i telefon från hemmet i Sjöbo.
Dunderfavoriten Knows Nothing tog planenligt hand om ledningen och han fick Arazi Boko utvändigt om sig. Där bakom tassade Dreams Take Time och han profiterade på det höga tempot. In på upploppet hade Arazi Boko satt klorna i ledaren men åt Dreams Take Time kunde han inget göra. Väl understödd av Johnny Takter flög den femårige hingsten lågt den sista biten och segermarginalen skrevs till 2,5 längder.
– Det blev ett önskescenario för vår del men han är bra och ska inte skämmas för segern. När det blir tempo har han alltid en pollett kvar till slut och han stegade också undan med ett par, tre längder.
Det var Dreams Take Times andra start efter det mer än halvårslånga tävlingsuppehåll han tvingats till på grund av knäproblem. Nu verkar man ha kommit tillrätta med de problemen och Lars I Nilsson ser på framtiden med tillförsikt.
– Jag är jättenöjd med utfallet av knäoperationen och jag är helt övertygad om att vi har förlängt hästens karriär med ett par säsonger. Nu får vi se hur han tar det här loppet och sedan sondera terrängen. Det är V75 på Jägersro om 14 dagar men det finns många fina lopp i Frankrike också.

Sämre än väntat
Reijo Liljendahls Knows Nothing spelades till omgångens största favorit efter sin imponerande seger i Sverigedebuten senast. Han såg fortfarande stark ut i slutkurvan men på upploppet kastade han in handduken och föll tillbaka till sjätteplatsen.
– Han var sämre än vad man hade väntat sig, det gick ju lika fort för de andra, suckade kusken Örjan Kihlström.

UTDELNING OCH FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU GENOM ATT KLICKA HÄR
Tränare och tipsnissar oroliga i onödan
October Kronos
gjorde första starten i Peter Untersteiners regi och innan start uttryckte både tränaren och tipsexperterna tvivel. Men när det väl blev lopp var hästen bara bäst. Från positionen utvändigt om ledaren krossade han motståndet i silverdivisionen.
– Jag var mycket osäker inför det här loppet och efter provstarten blev jag än mer osäker, för där glänste han inte precis. Vi hade lika gärna kunnat floppa och fått köra ut bakvägen, men nu gick det vägen, sa Peter Untersteiner, som tog en V75-dubbel när han senare under dagen styrde in Alvena Take It från 20 meters tillägg i stoloppet.
– Det här var roligt. Hon har ett härligt ägargäng. De kommer ofta till stallet och de har fikabröd med sig, så det är perfekt, sa Untersteiner glatt.

Berglöf bjöd på smällkaramell
V75-omtångens största överraskning levererade Erik Berglöf i klass II. Favoriterna galopperade bort sig tidigt och det bäddade för Gateruds Galon. Men att han var fältets näst minst spelad häst och stod i 32 gånger pengarna på vinnarspelet var svårt att förstå när han kom loss från tredje par invändigt. Som slungad ur en katapult spurtade han till seger.
– Jag är inte direkt överraskad. Han har varit bra länge och jag visste att om det blir lite tempo och vi får ett vettigt lopp så går han till mål, och han gick fantastiskt bra sist 150 meterna, konstaterade Erik Berglöf, som tog sin första V75-seger på nästan 1,5 år.
Även i omgångens lärlingslopp skrällde det ordentligt. Där satte italienaren Bernardo Grasso dit Joakim Lövgren-tränade Kamanda till 29 gånger pengarna.
– Jag hade en bra känsla hela loppet. Det var bra fart och jag väntade bara på rätt tillfälle att sätta in stöten. Kamanda var otroligt fin och jag vill passa på att tacka Joakim Lövgren för den här chansen, sa Grasso.

1,3 miljoner för sju rätt
I klass I infriade Odin Töll förväntningarna när han från ledningen grejade årets första V75-seger åt sin tränare och kusk Bo Falsig.
– Det var jäkligt skönt när mållinjen kom. Det är inte många hästar som har hållit från ledningen i dag. Jag är stolt över honom, sa hemmatränaren.
West Wing rundade av omgången när han tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner tog hem bronsdivisionen med liten marginal före en heroisk Dante Boko, som stod för dagens prestation när han sånär höll undan efter att ha hållit ett ursinnigt tempo i ledningen. Det gjorde att endast 15 V75-kuponger överlevde samtliga avdelningar och sjurättsutdelningen landade på saftiga 1 347 277 kronor. Sex rätt gav också en fin julpeng, 3 051 kronor, och fem rätt betalade 117 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.