V75-tips till Bollnäs 20 februari

50

V75TIPSETDå var det dags för Bollnäs att arrangera en V75-dag med en hel del öppna och svårlösta lopp och dessutom vankas det toppbandy också under lördagen så det lär bli en väldigt trevlig helg för de som är sportnördar!

V75-1
Ser väldigt öppet ut vid en första anblick och här skulle vi vilja måla på rejält egentligen men vi misstänker att det kommer att behövas mer streck längre fram så vi försöker låsa loppet på två.

1. EBU B.BOKO
Brukar kunna öppna bra med voltstart och det kommer säkert att betyda en fin resa från det här läget. Har inte lyckats så bra över denna distans tidigare men eftersom det är en stark häst i grunden så tror vi att det lossnar snart och varför inte denna gång när Ulf Ohlsson hoppar upp bakom den Salmela-tränade femåringen.

5. SEMBS REBIR
Har utvecklats fint och kommer med tre raka i bagaget med Örjan. Klarar ekipaget spåret så är det en fin vinstchans. Kanske t o m chansspik men eftersom det är lite hårdare emot nu vågar vi inte lämna honom ensam på kupongen.

V75-2
Tjomsland har tre hästar till start här med duktiga kallblodskuskar – vi tar ställning för en av dem och garderar med en som kan leda länge.

3 ESSIS LILLE ALFRED
Hade vilat lite inför senaste starten men höll ändå fullt godkänt från spets. Har läget nu igen och kan hålla hela vägen med förra loppet i kroppen. Kanske en chansspik om det blir fast och fin bana.

10 VALLE JERVEN
En av Tjomslands tre i loppet och denna körs av lillebror Vidar. Valle har väldigt fin form och brukar kunna leverera en riktig slutrökare om han får spara speeden. Lite frågetecken kanske för distansen men Vidar är ingen dålig kallblodskusk och vi tror han hittar rätt ryggar hela vägen.

V75-3

5 ON TRACK PIRATEN gick 1.11.6 sista 1200 i lördags så formen verkar sitta där den skall och vi har väldigt svårt att se hur han ska kunna förlora detta loppet även om man aldrig kan räkna bort Nahar. Plötsligt kan han slå till och blir nog lite bortglömd denna gången. Har man råd garderar man men vi trevar inte på att spika Piraten. Det blir säkert spets efter en bit och sen ska loppet vara avgjort.

V75-4

6 FIGHTING BAX
Är kvick iväg även från femte och provas med ny kusk denna gången. Comebackade fint förra gången och är ett hett segerbud med Örjan upp från fint läge.

9 ALFA LIGHT
Ulf Ohlsson sitter upp bakom denne starke valack och läget är ingen nackdel då han brukar gå som bäst bakifrån. Ska streckas!

12 QUOMODO
Här har vi hittat en riktig kantboll. Kan Jansson bara få iväg den felfritt från början och det blir lite tempo på loppet så kan det gå vägen. Kul hemmaskräll!

V75-5

1 STARO HEY JOE kan öppna bra om Örjan vill. Rätt distans och bra läge – har fått ett par lopp i kroppen nu och måste med på kupongen.

9 DIGITAL CONTROL var blek senast men verkar vara en varannangångshäst så vi chansar på att han är på rätt humör denna gången. Bra häst för klassen och stallet räknar med en framskjuten placering på lördag. Bra vinstchans utan strul.

11 JENS PATRIK har inget vidare läge men formen är på topp och Bollnäs har ju hyfsat långt upplopp så sitter bara Kontio vettigt till när det ska avgöras så kan han fälla hela gänget. TOPPFORM som sagt.

V75-6

2 MISS PRELONG var jättefin senast vid segern men har lite svårare spår nu vilket gör att vi garderar. Dessutom blir det långresa.

9 SPRING CHICKEN är ett riktigt tufft sto som borde ha bra chans här. Har siktat på detta loppet och är en hemmadam som inte räds att göra grovjobbet. Måstestreck!

13 CONRADS ELSA har gått bra en tid och formen verkar sitta kvar. Står bra inne i loppet och fäller många till slut med rätt resa. Har siktat på detta loppet.

14 CATCH THE CASH får Kihlström upp denna gången och känts taggad i träningen. Fin efter galopp senast och Örjan är väl den som kan hitta rätt väg från detta läget

V75-7

1 OCHONGO FACE är väldigt svårbedömd för dagen men läget och eventuell jänkarvagn gör att han får ett skrällstreck av oss.

2 GLOBAL MILLIONAIRE har absolut knallform och trycks nog av ordentligt från stat här. Har varit som bäst sexa på V75 men vi tror ändå på lite chans om öppningen inte kostar för mycket.

3 DIONNE SISU är också snabb ut och har toppform vilket gör att det riskerar att bli lite väl tuff körning från början. Form och läge gör den till ett måstestreck.

4 TOP OF THE WORLD var helt okej senast och är även den snabb bakom bilen. Som sagt – här kan det bli rusning. Måstestreck detta också.

6 LOVE LINI har vi jagat ett tag och vågar inte utelämna den. Det verkar ju bli lite fart på tillställningen här och får han ett fint lopp av Linderoth så blir vi inte förgånade om det räcker till seger.

11 RANDOM SHOT skulle kunna vara en chansspik men att spika från bakspår över denna distansen känns så där kul. Vi streckar den ändå utan tvekan eftersom det verkar bli överpace på loppet och Bollnäs har ett långt upplopp. Örjan!

Systemet

1-5
3-10
5
6-9-12
1-9-11
2-9-13-14
1-2-3-4-6-11

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V64 Grand Slam…
Nästa artikelV75 istället för Frankrike och 600.000

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.