V86 tips & analys inför Solvalla/Bergsåker 20/3

204

Äntligen dags för Bergsåker att vara en av banorna som värd för V86. Där har vi mycket kontakter och tror på fin information där tätt inpå första start.

Vill du haka på vårt andelsspel så köper du din andel för 110 kr via den här länken: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490?andelsspel=76249

Där publiceras preliminärt system runt 16.00 på onsdag.

V86-1 Bergsåker 2640m auto

Rank:2,1,5,10,9,6,3,4,8

Favorit i nuläget är 1 Queer Fish som gör bra ifrån sig varje lopp. Nu senast såg travet ut lite sådär in på upploppet, men ska vara behandlad efter det. Det här är ju en stabil V75-häst och ska ha god chans. Men till över 40% och innerspår med en häst som är medel i startsnabbhet. Nja… Här garderas det om inget oförväntat händer med strykningar eller annat. Ska såklart med på kupongen då det ändå är rätt goda chanser att man hittar ut med den lite längre distansen.

Solklart motbud och kanske en spik är 2 Hesiod med Ulf Ohlsson. I alla fall om procenten håller sig på samma nivå som nu. Tränaren Petri Salmela har höga förväntningar på den här hästen. Lagom snabb ut för att hålla Queer Fish kvar på innerspåret för att sen överta från 5 Elit Håleryd. Han är inte heller helt borta från vinnarhålet. Kanske spelar vi tvilling på 2-5.

Många hästar bakom med tveksam form och tränarna surrar om att de behöver lopp i kroppen. 10 Michelangelo Ås med Örjan är ju en riktigt fin häst och kanske kan barfota runt om får han att lätta steget efter en tung träningsperiod i sanden.

V86-2 Solvalla 2640m auto

Rank: 4,6,9,8,7,1,3,5

Ett till stayerlopp! Härligt då det blir lite mer taktik än bara full gas runt om. Favorit i nuläget är 9 Budes Lasse som presterat bra på sistone. Men bakspår är såklart inte en fördel. Ska dock testas i jänkarvagn vilket kan ha rätt effekt. Men en av tre i vår bok. Spännande årsdebut i kanonen 6 Rigel Face som nog fått sina ägare att slita sig i håret med tanke på hur mycket pengar han galopperat bort. Borde ha vettig chans om formen är okej. 4 Richie Ås är också en högkapable häst som stretade på bra senast trots tufft lopp. Tränaren nöjd och vi tycker det är jämnt mellan dessa tre hästar.

Bakom där är det jämnt, men vi ser två intressanta hästar som definitivt ska med på kupongen. 8 Thelma De Glatigne. Pass upp med någon invändig strykning. 7 Duke of Mearas är heller ingen dålig häst och till 2% ett fynd. Båda har hög kapacitet men behöver nog några strykningar invändigt för att vara riktigt heta. I spets sitter initialt 3 Harry Ruda som tränaren verkar uppåt på. Kanske man också provar jänkarvagn, vilket flera tränare aviserar i detta lopp. Värmningar extra viktiga.

Vill du haka på vårt andelsspel så köper du din andel för 110 kr via den här länken: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490?andelsspel=76249

V86-3 Bergsåker 2140m auto

Rank:4,6,5,1,2,3,8,12

Här är 6 Backgubben favorit. Har gått tungt balanserad under vintern och börjar nu lättas. Har god chans att blir släppt till spets. Tränaren har höga tankar om hästen men det här är inte så lätt gäng att städa av. 4 DelsboFaks och toppkusken Ulf Ohlsson är vår tipsetta med en uppåtgående form enligt Jan-Olov Persson. Bästa chansen i det här loppet för J-O, enligt han själv. Det måste man respektera tillsammans med att Ulf städar av dessa kuskar alla dagar i veckan.

Mest intressanta skrällen är i det här loppet är 9 Linda Kavat. Var nyligen tvåa bakom Rus Can som gjort det bra på V75 nyligen. Men rätt lopp så kommer det damma till i kuponghögen om hon vinner.

V86-4 Solvalla

Rank: 1,7,3,8,4,10

Antingen är loppet över om 1 Right For Glory dundrar till spets i jänkarvagn, som det eventuellt blir. Riktigt spelvärd i dagsläget då han sett riktigt förbättrad ut efter en halsoperation. Tränaren låter väldigt uppåt. Annars kan det bli en utdragen spetskörning med stora favoriten 3 Religious och då kliver 7 Bottnas Easy Cash in i bilden. 3 Religious kändes mindre bra under värmningen senast och man gav den ett lugnt lopp. Känns bättre nu enligt tränaren men man måste ändå bli lite orolig med tanke på värmningen senast. Garderas…

En häst som är mer intressant procentmässigt, men som fått uruselt spår är 8 Moa Margunn. Om det skulle bli några strykningar invändigt så måste den med på kupongen. Känns superbra i träning och kommer från en riktigt fin insats senast.

V86-5 Bergsåker 1640m auto

Rank: 2,4,10,5,12,6,8,

Det här känns som ett lopp man kan gå kort i. Kanske att vi väljer att spika 4 Twinkle Kronos om allt ser bra ut i värmningen. Kommer ta spets plättlätt och är sedan hästen att slå. Var otroligt bra senast och ska nu lättas fram. Men hästen kan vara lite upp och ner, så går den upp i procent kommer det bli värt att garderas upp loppet.

Då ska såklart 2 Ready Lane med på kupongen. Fungerat väldigt bra i autostart och trivs med brodd. Det går idag från minusgrader till plusgrader på Bergsåker så hur bra fästet blir på banan känns osäkert. Skulle i så fall gynna Ready Lane. Är också ett spikbud om banan blir lite tyngre och om favoriten värmer dåligt. Rankas etta då procenten är mer spelvänlig än favortitens. Är osäker på om 5 Empire Garbos form även om han vann i årspremiären, men i ett väldigt enkelt lopp. Väljer man att inte spika sig ur det här loppet ska han nog med på kupongen men känns överspelad för tillfället.

Någon som vi hellre tar med i så fall är 10 Noel Face som sett bländande ut hittills i år. Nu ser det inte ut att bli fart i det här loppet, så då kommer Emila Leo garanterat glida fram i dödens. Han favoriten en lite sämre dag så blir vi inte förvånade om Noel Face är först i mål. Kapacitet för att vinna har också 12 Så Gå Ikaros men spåret är riktigt dåligt. Med tanke på att loppet ser ut att bli fartfattigt rankas den ner några hack. Vi trodde annars förra veckan mycket på 6 Jack Zon, som galopperade snöpligt. Ser inte ut att hamna så bra till efter start i det här loppet.

Vill du haka på vårt andelsspel så köper du din andel för 110 kr via den här länken: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490?andelsspel=76249

V86-6 Solvalla 2140m volt

Rank: 7,4,9,8,10

Här är det 3 hästar som sticker ut i våra ögon. Storfavoriten 7 Minnestads El Paso som gör årspremiär. Går ner i klass men såklart är formen inte på topp. Har bäst chans att vinna loppet på kapacitet men inte till rådande procent. Däremot så har 4 Editor bra chans att komma till ledningen efter en bit och blir ingen lätt nöt att knäcka i så fall. Båda är potentiella spikar beroende på hur man väljer att bygga systemet.

Där bakom tycker vi att 9 Swimming Pool är nog bra för att betala för om man inte spikar sig ur loppet. Gick bra senast på V75 och formen känns stundande. Har också styrkan för att gå ute i spåren sista varvet. Annars ser det tunt ut där bakom i leden.

V86-7 Bergsåker 2140m auto

Rank: 1,8,5,12,14,10,7,6,13

Här har vi för tillfället omgångens bästa spik i 1 Chacha Sisu. Presterade väldigt bra senast och känns ännu bättre i träning efter det. Här får vi ha koll på hur banan verkar, för om man kan lätta på balansen ökar chansen att hålla ledningen. Tror också att 3 Raclette nöjer sig med rygg ledaren, som är främst motbudet om spets.

Favoriten 8 Rally Funny ska köras i ryggar och i ett lopp med många hästar kan det bli mycket trafik på slutvarvet att passera. Känns sårbar även om hon har en mycket vass spurt att tillgå. Letar man skrällar så tycker vi att 5 Helena Klipp har större vinstchans än vad procenten säger. Bra spår och kapacitet som inte motsvarar hennes rad för tillfället. Sen finns det tankar om att prova henne i jänkarvagn vilket gör det än mer spännande.

V86-8 Solvalla 2140m volt

Rank: 10,2,1,5,7,9,8,4,6,3

Tycker det här loppet är riktigt öppet med två jämnspelade favoriter i 10 Grandfield Aiden och 1 Acom Shell. Den sistnämnda är upp och ner i prestationer och Grandfield Aiden har bakspår. Känns sårbara även om man kanske rycker skorna på 10 för första gången. Flera med bra chans och 2 Winner Bac ska nämnas då han i ljusa stunder är riktigt vass.

Här är det inte fel att helgardera.

Vill du haka på vårt andelsspel så köper du din andel för 110 kr via den här länken: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490?andelsspel=76249

 

 

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.