”Vad ni än gör, glöm inte bort henne…”

68

Experten analyserar hela jackpottomgången: ”Tveksamma favoriter”

1 av 2 | Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75

Micke Nybrink tror stenhårt på Annabelle Dimanche på V75 på Örebro.

TRAV20 oktober 2017 11:20

Örebro, lördag 16.20: jackpott, tveksamma favoriter, ospelade hästar med chans.

Så det blir det ett aningen större system än vanligt.

Fattig? Gör som alla andra storvinnare, spela tillsammans.

Sen lämnar jag nog också in ett 192-raders eftersom startskottet går i VM i V75, även om jag i den tävlingen känner mig lika het som gubbarna i sista startgruppen i Vasaloppet.

Bryter jag i Mångsbodarna eller hinner jag till Oxberg innan repet dras?

V75-1: Mack Dragan kan vara en VM-spik. Bra chans till spets och slut. Det kommer till och med en flyktigt travintresserad fram till. Hästen når toppfart på några steg och Carl Johan Jepson är en toppkusk, en av landets bästa. Och ledningen i Örebro är halva inne, hästarna ska bara runt hörnet så är de i mål på det korta upploppet.

Men – J.S.Apollo är med och då blir det ingen spik för mig. Hästen är alldeles för lite spelad och var hur bra som helst senast som femma. Fyra procent är ofattbart lite. Här har jag verkligen något på gång. Hur ska han kunna torska? Nej, det där var dumt skrivet. Men ändå.

Kan bli efterrens

V75-2: Vildsint attack nu, nästan tilt. Plockar bort hårt -betrodda hästar som Swish Lane, Ilona Håleryd och Bula Bula Am. Feria de Mayo kan leda runt om, formen är dunder och alla som spelar på sulkyer och inte hästarna ska veta att hon springer som tusan i jänkarvagn.

Vad ni än gör, glöm inte Annabelle Dimanche. I sto-SM i lördags spurtade hon starkt i skymundan, såg ut som en miljon och det blir så kallad efterrens med en fyraprocentare i första, följd av ännu en fyraprocentare här.

V75-3: De är inga hästar man vill gå en match mot, Tellmeastory och M.T.Joinville. Båda är rysligt hårda och för att slå dem gäller det att vara listig, ducka och sen kanske sparka dem på … Nej men något halvfult trix måste till. Monfalcone kanske kan ge dem en tjuvsmäll när de tittar bort? Hur bra höll inte han senast på V75? Kolla gärna på det loppet.

Spikar tvååring

V75-4: Activated är bara två år och jag spikar ändå. Ja, korkat. Men jag kan inte hålla fingrarna i styr.
Hon vann trots en tappad sko mitt i loppet senast, såg oslagbar ut i dödens och bara smattrade ifrån. Exakt sånt vill jag se. Är inte det här en mycket bra häst blir jag förvånad.

V75-5: Vad det gäller Nuncio är jag vare sig djupt troende eller ateist, snarare agnostiker. Vet inte vad jag ska tro. Kan han försvara ledningen, är han i form och är han lika bra fortfarande? Day or Night In är jag svag för, skulle vara kul om Johan Untersteiner laddar, de innanför är inte så kvicka, Nuncio undantagen.

Krigsmåla dig och gasa, Johan. Nunci-who?

Fräckt lås

V75-6: Låst på två, de är inte särskilt hårt spelade. Gina di Quattro är rapp bakom bilen och i strålande form. Hela vägen hem? Annars kan Wingait Erik spurta till vinst.

V75-7: Super Nice hejar jag på här. Han skulle vara rolig att se i ledningen. Västerbo Exakt klockade jag efter galopp senast och 1.10,4 sista 1 900 räcker en bit. Jag vet, det är en sak att springa ikapp klungan, en helt annan grej att vinna på samma tid utan galopp. Men ändå.

Helgens tips

1. 10 J.S.Apollo (Örebro, V75-1)

Härlig häst. Fortsatt mycket bra senast. Drag.

2. 15 Annabelle Dimanche (Örebro, V75-2)

Vass i skymundan i SM senast. Måste passas.

3. 6 Day or Night In (Örebro, V75-5)

Kan massor. Uppåt i form. Ger Nuncio stryk?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 10, 4, 1 (res 3, 2)

V75-2: 6, 15, 5, 8, 11, 3 (res 10, 1)

V75-3: 9, 7, 5, 6 (res 4, 3)

V75-4: 3 Activated (res 1, 2)

V75-5: 1, 6, 4 (res 7, 10)

V75-6: 1, 9 (res 8, 3)

V75-7: 7, 10, 9, 6, 8 (res 2, 3)

2 880 rader/1 440 kronor

20 oktober 2017 11:20

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelV75-draget – bara streckad på 13 procent
Nästa artikelExperten: ”De två vill jag varna för”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.