”Vinna på Solvalla är oerhört stort”

25

Ekipaget presenterade sig med en magnifik fartuppvisning under elitloppshelgen i fjol.

På onsdagen återvänder Ratu Royale och Olli Koivunen till ”brottsplatsen”.

– Att vinna på Solvalla är oerhört stort, säger den finske kusktalangen som hoppas få avrunda onsdagens superjackpot med tidernas största V86-pott.

Uppskattningsvis 27 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med åtta rätt under onsdagens V86-omgång.

Detta sedan förra onsdagens redan jackpotförstärkta omgång blivit för svår för spelarna och hela 18,7 miljoner kronor flyttats vidare till vad som är V86-historiens största jackpot hittills.

För unge Olli Koivunen väcker återkomsten till Solvalla ljuva minnen, det var där som han och Ratu Royale tjusade publiken med att rusa 1.09,6 första kilometern och ändå stå till mål i Treåringseliten för ston inför fullsatta läktare sista söndagen i maj.

– Det är ett lopp jag tänker på nästan varje dag. Det tog lite tid innan jag förstod hur stort det är att vinna den helgen, säger Olli Koivunen.

Framåt med loppet

Nu har Ratu Royale blivit ett år äldre och det finns mängder av intressanta lopp för ett fyraårigt sto.

– Vi är ju bara i början av året och säsongen är lång. Visst hoppas jag att vi ska ha henne i toppform sista helgen i maj, det är bland det största man kan vinna, fortsätter Koivunen.

Ratu Royale har årsdebuten avklarad och kretsen kring hästen sken som en sol efteråt, trots att det bara blev ett femtepris.

– Hon mötte äldre hästar och gick ett fullt godkänt lopp. Tränaren Vesa Santanen har tränat mycket, men inte så snabbt och det loppet ska föra fram formen en hel del.

”Effektivast i ledningen”

På onsdag går Ratu Royale ut i den avslutande V86-avdelningen och får återigen tampas med äldre och mer rutinerade hästar.

– Hon är ju ganska grön ännu och säsongen är lång. Nu är hon väldigt bra och kan vinna ändå om vi har lite tur med oss. Hon är väldigt snabb från start, men jag vill inte lägga upp någon taktik. Jag tycker att hon är effektivast i ledningen och jag har svårt att se någon snuva oss på ledningen om jag nu vill köra där.

Hon måste gå med skor nu, hur hanterar hon det?

– Det ser jag inte som något större problem. Ratu Royale har tävlat med skor flera gånger även om barfota är hennes bästa balans.

Blir du överraskad om ni vinner?

– Nej, det kan jag inte påstå. Hästen är så pass bra i grunden och väldigt effektiv över kort distans. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp och det är viktigt inför framtiden också. Jag är lyckligt lottad som får åka och köra lite överallt med en sådan här fin häst och att vinna på Solvalla är oerhört stort, avslutar Olli Koivunen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Vinna på Solvalla
är oerhört stort”

Föregående artikelNye stjärnan tog femte raka segern
Nästa artikelTaktiken bakom oväntade succén

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.