Vinnarhästen spikas direkt i comebacken

94

Träningsrapporterna är strålande.

Kusken ruskigt nöjd efter senaste snabbjobbet.

Kapable vinnarhästen Wellino Avenue spikas direkt i comebacken i dagens Grand Slam 75.

Eftermiddagens omgång avgörs i Årjäng och bjuder på småluriga lopp. Då känns det skönt att ha åtminstone en säker spik som det låter väldigt bra om.

 Wellino Avenue är en häst som har vunnit i hälften av sina 14 starter men han har också varit skadedrabbad och haft ­problem med ett gaffelband i omgångar. Nu är det dags för en ny comeback efter ett långt tävlingsuppehåll men hästen är väl förberedd.

Jag pratade med tränaren ­Berne Gustafsson häromdagen och han meddelade att hästen är tuffare tränad och mer förberedd nu än han var inför den förra comebacken i fjol.

Otroligt nöjd

Ordinarie kusken Magnus Jakobsson körde ett snabbjobb med hästen hemma på sin gård förra veckan och var otroligt nöjd ­efteråt. Jakobsson menade på att han aldrig hade känt Wellino Avenue så fin efter att han kört 1.15 i 1 600 meter på en osnabb bana.

Wellino Avenue är utan tvekan en häst som hör hemma i V75 och i dag har han en mycket lämplig uppgift.

Både tränare och kusk tror att han vinner och det gör även jag. En given spik då han normalt är huvudet högre än konkurrenterna.

 Magnus Jakobsson är något av nyckel­kusk i Grand Slam 75 och han ”hotar” med att köra i ledningen med sin startsnabba M.T.Laroche i den ­första avdelningen. Det kan i så fall sätta ­käppar i hjulen för favoriten Miss ­Bubbly, som annars övertygade stort vid segern från dödens senast. Miss Bubbly är favorit och kan ­såklart vinna från andra ­positioner än ledningen. Även hon är snabb ut bakom bilen och det kan bli viss körning inledningsvis.

Det kan i så fall kanske bädda för en tredje häst och jag streckar även Valborg ­Marje som jag vill vurma för. Hon var klart ­uppåt senast som trea och ska ha gått framåt ytter­ligare nu med det loppet i kroppen då hon inte hade startat på ett par månader innan dess.

Det känns som ett säkert trehästarslås.

 I den andra Grand Slam 75-avdelningen är Racer Neo en motiverad favorit. Han var duktig i två raka innan galoppen senast och framförallt näst senast imponerade han vid segern. Körs av en säker kusk i det här damloppet och Racer Neo kan mycket väl bara runda samtliga trots bakspåret.

 I den tredje avdelningen har ­Mias Komet varit duktig i två raka och är snabb ut bakom bilen. Utmanas i spetsjakten av Next Love som ­också har form för att vinna. Glöm heller inte Chip Lane som gick ett snabbt slutvarv senast och står bra till med ett perfekt läge.

 Odins Eld är bästa ­hästen i kallblodsloppet, GS75-4. Han är härdad i V75 där han har vunnit men hästen är mycket osäker och svårkörd. Tränaren Kenneth Larsson som kör nu har inte lyckats köra felfritt med honom så ofta i lopp. Toppchans felfri men gör han bort sig är Kong Henry ett tidigt motbud, liksom Will ­Prinsen, Mjölner Tore och Bilbo B.S.

Se upp för Dogge

 Valentino Strix är favorit i GS75-4 och han var mycket bra senast när han avslutade 1.10 sista 700 meterna till andraplatsen. Är behandlad efteråt och riskerar att få ­göra grovjobbet igen varför han garderas.

Se upp för Dogge Sting på startvolten. Han höll strålande som trea och var knappt slagen näst senast efter ett tufft lopp ut­vändigt om ledaren. Kommer han till spets säljer han sig dyrt.

Ett roligt drag som inte är så mycket streckad i nuläget.

 Vi avslutar Grand Slam 75-omgången som vi börjar, med ett trehästarslås. Favoriten Magic Moves har varit duktig i tre ­raka och vunnit från dödens varje gång. Dansade undan till en överlägsen seger senast i Oslo och övertygade. Kan mycket väl vinna igen men det kan bli problem att få tag i Magic Allybis som är snabb ut och kan hålla upp ledningen från innerspåret. Hästen gjorde comeback efter ett långt uppehåll senast och fick en snäll invändig resa i årsdebuten. Med det loppet i kroppen lär det bli andra bullar här vad det gäller taktiken och ­Magic Allybis kan leda runt om.

Men jag måste även ha med Skyper som är en bra häst och som övertygade i tre ­raka segrar på försommaren. Är inte att lita på men felfri är han med i segerstriden.

 

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 3–2–10 (12–5)

GS75-2: 10–7 (6–3)

GS75-3: 5–7–2–4 (9–3)

GS75-4: 1–7–5–3–6 (4–2)

GS75-5: 4 Wellino Avenue (8–2)

GS75-6: 11–4–6 (7–10)

GS75-7: 1–11–12 (6–9)

1 080 rader/1 080 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelExperten: ”Jag lyfter på hatten”
Nästa artikelTio stjärnhästar gör upp om en miljon kr