26-årige Melander favoriten i världens största unghästlopp

197

26-årige Melander favoriten i världens största unghästlopp

Marcus Melander är fjolårets komet i USA och i dagsläget favoriten att vinna världens största unghästlopp i augusti – det mytomspunna Hambletonian.
Gimpanzee, Greenshoe och Green Manalishi är oddssättarnas favorittrio – samtliga tränas av den 26-årige svensken.
– Vi har haft en bra vinter och har kunnat förbereda hästarna på bästa sätt.

2001 vann hans farbror Stefan ”Tarzan” Melander Hambletonian med Scarlet Knight och det var hos honom han jobbade då han för sex år sedan flyttade till USA för att öppna eget som travtränare.
Marcus Melander backas upp av hårdsatsande Anders Ström som via Stall Courant bland annat är med och deläger stjärntrion och hingstarna Gimpanzee, Green Manalishi och Greenshoe i olika konstellationer.
En trio som lanseras som tidiga favoriter till segern i Hambletonian – treåringsloppet med över fyra miljoner kronor till vinnaren.
Stefan Melander blev ”Swedens man on the moon” när han 2001 vann drömloppet med Scarlet Knight. Marcus glider undan påståendet om han har chansen att bli näste blågule månfarare i släkten Melander.
– Det vet jag inte – och det är väldigt långt kvar. Jag är i alla fall väldigt nöjd över hur jag har kunnat träna hästarna i vinter och hur vi har kunnat förbereda dem. Så jag ser väldigt mycket fram emot den här säsongen i alla fall, säger Marcus Melander som snabbt blivit etablerad over there.
Hösten 2018 vann Melander VM-loppet på Yonkers Raceway med Stall Courants Cruzado dela Noche.
Marcus har även testat Hambletonian med framgång med hästen Enterprise, trea i 2017 års final.

”Vann mot New York-hästar”
Hambletonian körs alltid första lördagen i augusti och stallets största stjärnor har redan vunnit var sitt lopp i år och övertygat.
– Gimpanzee startade nio gånger i fjol och vann nio och dominerade då i New York-trakten. Vi startade mycket med honom i New York och han gick obesegrad genom säsongen och vann även Breeders’Crown. Så loppet han vann nu var första starten för i år efter några kval, också mot New York-hästar. Det var ett lopp ”han skulle vinna” men intrycket var väldigt bra, berättar han.

Greenshoe springer förbi?
Gimpanzee korades till årets tvååring i Nordamerika i fjol och travar alltså vidare mot ännu högre höjder. Värste utmanaren kanske finns i samma stall i form av Greenshoe.
– Jag har ju väldigt fina treåriga hingstar och Greenshoe imponerade här för två veckor sedan. Det är en väldigt snabb häst men han hade lite i problem bakom bilen förra året. Men i år ”peppar-peppar”, har han hållit sig väldigt fint både i kvalloppen och i årsdebuten för två veckor sedan, säger Marcus Melander.
Det är en bit kvar till Hambletonian säger du…
– Ja, loppet går ju första lördagen i augusti. Då är det dags för försök och final samma dag. Så det är en bit kvar. Det är några lopp de ska starta i under juni och juli innan det är dags men vi har haft en bra vinter och har kunnat förbereda dem på bästa sätt, säger 26-åringen som i augusti kan vinna ett av världens största travlopp och bli Sveriges nye man på månen, ett uttryck löpningsreferenten på Meadowlands använde sig av på upploppet när Stefan ”Tarzan” Melander var sekunderna ifrån mållinjen med Scarlet Knight i Hambletonian.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEftersnack V86 Rättvik 29 maj 2019
Nästa artikelV75 Tips med Janne Jackpot inför Mantorp 1 juni 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.