Spelformer ATG

atg2.jpg

V75 är en väldigt populär spelform i Sverige. V75 avgörs normalt på lördagar förutom extraomgångar då det är speciella tävlingsdagar med storlopp på någon bana. På V75 ska man hitta rätt vinnare i sju lopp. Man vinner om man får sju, sex eller fem rätt såvida raden inte är för lätt – om alldeles för många får fem rätt blir det jackpot* och ingen utdelning på fem rätt

V86 brukar avgöras på Solvalla på onsdagar förutom på sommaren då V86 turnerar runt om i landet på olika banor. På V86 gäller det att hitta vinnaren i åtta lopp. Du vinner åtta, sju eller sex rätt förutom de omgångar då raden är så lättippad så det blir jackpot*. En rad på V86 kostar endast 25 öre.

V65 avgörs normalt alla dagar då inte V75, V86 eller V64 körs. När man spelar V65 ska man hitta rätt vinnare i sex lopp. Vinst utbetalas på fem eller sex rätt och radpriset är en krona.

V64 brukar gå av stapeln på söndagar. Spelformen går ut på att hitta vinnaren i 6 lopp. Har du sex, fem eller fyra rätt så vinner du, såvida raden inte är så enkel så att det blir jackpot*. V64 spelar du för en krona per rad.

V5 brukar avgöras på de banor som inte har V65 eller V64 samma dag. Här gäller det att hitta alla fem vinnarna och om ingen gör det kan det bli utdelning på fyra rätt. En krona får du betala för varje rad när det gäller V5.

V4 avgörs i regel vid lunchtid varje dag. Här gäller det att hitta alla fyra vinnarna och om ingen gör det kan det bli utdelning på tre rätt. Två kronor får du betala för varje rad när det gäller V5.

V3 brukar anordnas varje tävlingsdag på alla travbanor. Här gäller det att hitta vinnaren i endast tre lopp. Man kan köpa så många andelar man vill för tio kronor styck och sprida ut dem på de hästar man vill ha med i första avdelningen – du kan ha flera andelar på varje häst. Efter första avdelning går alla dina andelar vidare från den häst som du satsat på. Har du ingen andel på den hästen som vann så är spelet slut för din del. Har du andelar på den häst som vann så kan du fördela dem i den andra avdelningen på samma sätt som i första och samma händelseförlopp sker igen inför den tredje. Eventuella andelar från andra avdelningen går vidare för att spridas ut på de hästar du vill ha i tredje. Varje vinnande andel ger utdelning efter tredje avdelningen. Har du t ex tio andelar på rätt häst och det totalt har spelats 100 andelar på denna häst så vinner du en tiondel av potten.

Dagens Dubbel avgörs i samband med att V75, V86, V65 eller V64 går av stapeln. I dagligt tal kallas spelformen DD och här gäller det att hitta vinnaren i endast två lopp. Vinsten blir Dagens Dubbel-oddset gånger insatsen på den vinnande kombinationen. Som lägst kan du satsa fem kronor per kombination.

LD (Lunchdubbeln) brukar anordnas på de banor som har tävlingar på lunchen vilket namnet antyder. I övrigt gäller samma förutsättningar som för DD /Dagens Dubbel).

Vinnare kan du faktiskt spela i alla lopp. Du sätter dina pengar på den eller de hästar du tror ska kunna vinna loppet. Sen vinner du din insats gånger det odds som hästen ger som vinnare. På banan kan du spela vinnare för fem kronor men hos ATG-ombuden är minsta beloppet tio kronor.

Plats kan du även det spela i alla lopp. Man satsar på en häst som kan tror ska kunna komma bland de tre bästa och om den häst du satsat på gör det så vinner du tillbaka din insats gånger det odds hästen gav i platsodds. På banan kan du spela platsspel för fem kronor men hos ATG-ombuden är minsta beloppet tio kronor.

Tvilling är ännu ett spel som kan spelas i alla lopp. Hittar man ettan och tvåan i loppet oavsett i vilken ordning de går i mål så har man vunnit. Den vinst du får blir tvillingoddset gånger varje krona du har satsat. Lägsta insatsen du kan göra på en kombination är fem kronor.

Trio är ett spel som går av stapeln varje dag i speciellt utvalda lopp. Man ska hitta ettan, tvåan och trean i loppet och dessutom ska de komma i mål i exakt den ordning man har satsat på. Du vinner triooddset gånger varje satsad krona på rätt kombination. Som lägst kan du spela för två kronor.