Solvalla

Solvalla är Sveriges, och hela Nordens, största travbana. Här körs Elitloppet – världens främsta sprinterlopp – sista söndagen i maj varje år. Elitloppsmeetinget pågår i dagarna tre och brukar locka runt 55 000 besökare. Bara under söndagen när Elitloppet körs finns över 30 000 människor i publikhavet på Solvalla.

Stockholms Travsällskap som driver vår huvudstadsarena bildades 1925. När premiärtävlingarna på Solvalla gick av stapeln den 31 juli 1927 var Solvalla den andra permanenta landbanan i Sverige.

På Solvalla körs flera andra av våra största travlopp. Första söndagen i oktober arrangeras Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks som är de största klassiska loppen för de svenska treåriga varmbloden. Kriteriet och Oaks som de kallas i folkmun har körts sedan 1927 respektive 1979. Ett annat stort lopp är Jubileumspokalen, som sedan 2009, har fått en ny profil som ett internationellt femåringslopp.

FAKTA

Banförkortning: S
Bankod för spel: 5
Bankategori: Åretruntbana
Längd: 1000 m
Bredd: 20,7 m (2140 m), 21,7 m (1640 m)
Upplopp: 196 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

KONTAKT

Adress: Stockholms Travsällskap, Box 20501, 161 02 Bromma
Telefon: 08-635 90 00
Webbplats: www.solvalla.se

Källa: www.travsport.se

Solvalla är inte bara Nordens största travarena utan även en arena för annan upplevelse och underhållning. Vi har mångårig erfarenhet av att anordna stora publika evenemang eller konferensaktiviteter.

Vi erbjuder en naturnära miljö, nära storstadens puls och kommunikationer. Med Solvallas närhet till Bromma flygplats, dess kapacitet med gratis parkeringsplatser, rymliga konferenslokaler och flera utmärkta restauranger är det ett självklart val för en effektiv konferensdag.

För att förstärka ert besök på Solvalla med kunder eller kollegor finns det möjlighet till ovärderlig exponering för ert företag.

På Solvalla är allt möjligt.

Kontakta Anders Björklund om  ni är intresserade av arenan eller att skräddarsy en travupplevelse som avslutning på konferensen.

Direktnummer: 08-635 90 12
E-post:

Klicka vidare här för att enbart boka konferens.

Källa: www.solvalla.se