Dannero

Utanför Kramfors i Ångermanland ligger Dannero travbana, eller Arena Dannero som banan numera officiellt heter.

Travsällskapet bakom Dannero, Ådalens Travsällskap, bildades år 1957. Tävlingsbanan invigdes den 23 februari 1958, men kan trots det sägas vara Sveriges kanske modernaste travarena. Efter en brand 2005 som förstörde byggnaderna på publikplats har nämligen en modern multihall byggts upp.

Danneros största lopp för varmblod är Ådalspriset, som gått av stapeln årligen sedan 1965. I augusti varje år körs här också de klassiska loppen Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet för de bästa treåriga kallbloden. Dannero är också känt för sitt midnattstrav vid midsommar, som är en av sommarens största publikfester.

Dannero har ingen banbelysning och tävlar därför framför allt under sommarhalvåret.

I Ångermanland ligger, förutom Dannero, även Hoting och Solänget.

Möjligheterna i Arena Danneros Multihall är oändliga! Vad sägs om en manege på 66 x 24 meter, nästan 1600 kvm, en takhöjd på dryga sex meter och till allt detta en läktare som tar 500 sittande åskådare. Vägg i vägg med Multihallen ligger så restaurangen. En restaurang som tar 250 sittande matgäster indelad i en sportbar respektive bordsserveringsdelen. Terrassen tar ytterligare 90 personer som under tak kan åtnjuta det som sker på travbanan.

Arena Dannero är totalt 40 hektar som inrymmer en travbana, stall, en rakbana, fristående inomhusläktare, skogsbana och sandgrop. Till allt detta trumfar vi sedan med den nybyggda Multihallen med restaurang.

Välkommen på ett besök och se möjligheterna för dig och ditt företag eller förening.

FAKTA

Banförkortning: D
Bankod för spel: 13
Bankategori: Säsongsbana
Längd: 1000 m
Bredd: 20,0 m (2140 m), 21,0 m (1640 m)
Upplopp: 200 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

KONTAKT

Adress: Ådalens Travsällskap, Dannero 3340, 870 52 Nyland
Telefon: 0612-505 00
Webbplats: www.dannero.com

Källa: www.travsport.se och www.dannero.com