Inför V86: Obesegrade stjärnskottet jagar sjunde raka

106

Inför V86: Obesegrade stjärnskottet jagar sjunde raka

Han är obesegrad i sex starter och imponerade våldsamt senast.
Svenskfödde – men norsktränade – Elegant Ima seglade upp som en av favoriterna till Kriteriet efter den insatsen.
Nu blir jättelöftet storfavorit i Breeders Crown på Mantorp.
– Han är en av de bästa hästar jag har tränat, säger Geir Vegard Gundersen som har sju derbysegrar och tre segrar i Kriteriet på sin meritlista.

Det är hög sportslig kvalitet i onsdagens V86-omgång på Mantorp. Breeders Crown för tre- och fyraåringar är i fokus och flera ur den absoluta kulltoppen är med i startlistorna. Om en dryg månad stundar Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro. Tre veckor senare är det dags för Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. Försöken till Derbyt och Derbystoet körs på Jägersro om tre veckor och Breeders Crown-loppen på onsdag blir något av ett genrep inför de loppen för de flesta.
Elegant Ima är en treårig hingst som inte vet hur det känns att förlora efter sex starter. Det norsktränade – men svenskfödde – jättelöftet har vunnit enkelt varje gång. Men det var framförallt efter insatsen senast som han blev en riktig snackhäst. I V75-tävlingarna på Axevalla under Stochampionatssöndagen imponerade Elegant Ima kolossalt. Storfavoriten fick svar om ledningen av Robert Bergh och Comand som inte ville släppa täten. Magnus Teien-Gundersen lade sig utvändigt med Elegant Ima och första varvet travades efter 1.12,1. Över den sista bortre långsidan satte Elegant Ima klorna i ledaren och över upploppet stack han ifrån till en överlägsen seger. En mycket imponerande prestation av hästen som sprang 1.12,4 över medeldistans i sitt livs sjätte start.
– Elegant Ima (V86-8) har gjort allting rätt och han är en av de bästa hästar jag har tränat. Han är framförallt väldigt stark och gick ju 1.12,4 från dödens senast över 2100 meter. Det är otroligt bra. I de fem första starterna som han gjorde var han inte trött någon gång efter loppen. Men senast fick han ju jobba lite, säger Geir Vegard Gundersen som är en av Norges mest framgångsrika travtränare.
– Allt verkar bra efteråt och han tog loppet på rätt sätt. Hästen har utvecklats och gått framåt för varje start som han har gjort. Han känns smidig och fin i jobben och vi drömmer om att vara med i Kriteriet i höst.

”Känns väldigt fin – bra chans”
Elegant Ima blir klar favorit i V86-avslutningen från spår sex bakom bilen. Det är Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker och han körs som vanligt av Magnus Teien Gundersen.
– Det är tuffa konkurrenter men han är så pass bra att jag måste ha god tro på honom igen. Han känns som sagt väldigt fin och är snabb ut bakom bilen. Jag tror på bra chans igen. Vi ändrar inget, utan kör fortsatt med skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

”Läget är perfekt – en outsider”
Geir Vegard Gundersen är tränare på Bjerke travbana utanför Oslo och håller till i Nittedal. Han har 25 hästar i träning och har ytterligare två hästar med sig i transporten när de reser de 45 milen till Mantorp på onsdag.
– Gretzky B.R. (V86-3) är lite upp och ner och senast blev han för het i ledningen över 2600 meter. Han var lite hissig den dagen men känns bra i träningen och är ju väldigt bra när han är på topp. Läget är perfekt och han får ses som en outsider. Barfota runt om och amerikansk vagn igen.
– Max Brady (V86-5) startade så sent som i torsdags och blev femma på Åby. Han var bra då från spår åtta och gick 1.10,7. Han vann ju derbyt i fjol och tjänade mycket pengar och möter de bästa nu. Härifrån spår åtta och mot dessa hästarna får vi vara nöjda med en premie. Barfota runt om och så blir det jänkarvagn den här gången, säger Geir Vegard Gundersen.

Föregående artikelFem tippar V75 till ÅBY lördag 8 Augusti 2020
Nästa artikelV86 Avd 3-6 med TIPSAREN från SPELGUIDEN AB

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.