Activated återigen betrodd

76

Activated återigen betrodd

Fredrik Wallins tvååriga sto segrade enkelt på Solvalla senast.
På onsdag är Activated återigen betrodd och har då chansen att säkra sin tredje raka seger.
– Jag tycker att hon är riktigt bra, jag har hållit henne högt sedan vi började köra henne och jag tror att hon har hög kapacitet, säger Gävletränaren.

Det var för två veckor sedan som Activated (V86-4) visade upp sig från sin bästa sida när hon vann tvååringsloppet ASVT Trottex auktionslopp med ett förstapris på 200 000 kronor. Även om segern blev enkel stannade klockan på den imponerande kilometertiden 1.15,7 över distansen 1640 meter autostart.
– Hon var väldigt fin men hon behövde inte förta sig så mycket den dagen. Det såg ut som en lätt uppgift och det var skönt att hon fick känna så för en gångs skull också, säger tränaren tillika delägaren Fredrik Wallin.
På onsdag väntar karriärens fjärde start för det tvååriga stoet och precis som senast är det Björn Goop som håller i tömmarna. Men att hon skulle komma till start i Breeders’ Crown-loppet var inte någon självklarhet.
– Jag hade inte tänkt starta henne men hon har känts otroligt fin efter förra starten och det kändes som att hon ville komma ut igen. Hennes kropp har tagit det väldigt bra, förklarar Gävletränaren som håller till en bit utanför Heby.

”Mer körning nu”
Den segersugna men ännu rätt gröna Activated ser ut att bli en favorit bland spelarna vilket Fredrik Wallin håller med om att hon ska vara. Åtminstone till viss del.
– Hon ska vara med bland de två–tre första men om hon ska vara klar favorit vet jag inte. Hon visade senast att hennes förmåga är bra och att hon kan ta sig iväg på ett bra sätt, säger han.
Denna gång är det från spår 6 och över medeldistans som ekipaget ska slåss om segern, och återigen en saftig vinstcheck.
– Distansen är absolut inte något minus, hon är väldigt stark och har bra kapacitet. Det är alltid tråkigt att hamna en bit ut på vingen men hon löste det bra sist och gör det säkert igen. Det blir säkert mer körning nu och jag skulle gärna se att hon går ett lopp bakifrån men hon hamnar säkert i främre delen, säger tränaren som efter detta tar sikte på Svampen som Activateds nästa uppgift och senare eventuellt även Svensk Uppfödningslöpning.

”Varmt om hjärtat”
Fredrik Wallin satsar särskilt mycket på unghästar. I stallet finns för tillfället cirka 35 hästar varav hälften är ettåringar. Just nu pågår arbetet för fullt med att köra in och sålla bland dem. Flera av hans hästar säljs ut i andelar vilket även var fallet med Activated förra året, ett sto som han alltid haft ett gott öga till.
– De som visar talang från början tar mycket plats, oavsett om jag äger de själv eller inte, och hon har visat mycket kunnande hela tiden och gjort allt rätt. Hon ligger varmt om hjärtat.

Föregående artikelTitta, här startar Nuncio nästa gång
Nästa artikel”Efter strykning så är det bästa spiken i kväll”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.