Adrian Kolgjini stängs av i sex månader

192

Adrian Kolgjini stängs av i sex månader

Jägersrokusken Adrian Kolgjini stängs av i sex månader med anledning av sitt positiva drogtest i december.
Det beslutade Svensk Travsports disciplinnämnd på onsdagen.

Vid tävlingar på Jägersro 5 december testades Adrian Kolgjini positivt kör kokain. Påföljden bestämdes på onsdagen av Svensk Travsports disciplinnämnd.
Disciplinnämnden beslutade att döma Adrian Kolgjini till sex månaders avstängning. I ett pressmeddelande skriver man att avstängningen gäller fortsatt från 13 december 2017 och sex månader framåt, det vill säga till 12 juni 2018.
När det positiva testet uppmärksammades uttalade sig Adrian Kolgjini för tidningen Sulkysports nätupplaga och bedyrade att han var oskyldig.
– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger, sa Adrian Kolgjini och lämnade en förklaring till händelsen om att han kunde fått i sig drogen av misstag via en drink som kan ha spetsats med drogen ute på ett dansställe.

Inget fall med kokain tidigare
Svensk Travsport skriver att man började ta drogtester vid tävling 2008 och att det tas ungefär 500 slumpmässiga drogtest per år.
Något ärende med just kokain har inte förekommit tidigare.
”Däremot har det funnits ett med cannabis för cirka fem år sedan. Den personen dömdes då till tre månaders avstängning”, skriver Svensk Travsport i ett pressmeddelande.
Minimistraffet för ett positivt drogtest är tre månaders avstängning. Nämnden har tittat på hur straffskalan ser ut i övriga samhället och där ses kokain som ett av de allvarligaste drogbrotten jämfört med till exempel cannabis och valde att gå på en liknande linje.
Disciplinnämndens beslut går att överklaga till Svensk Travsports överdomstol.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.