Adrian och Lutfi Kolgjini var i segertagen

70

Adrian och Lutfi Kolgjini var i segertagen

Fem segrar till Kolgjinis.
Adrian och Lutfi Kolgjini var i segertagen hemma på Jägersro på lördagen.
Och visst vann man även loppet i fokus – C.L. Müllers Memorial.
Adrian Kolgjini dirigerade storloppet med Dante Boko och satt bekvämt bakåtlutad den sista biten.

Sjukdomar har satt ner Lutfi Kolgjinis hästar på slutet men till V75 på hemmabanan hade man bullat upp värre med ett koppel hästar till start.
Efter lärlingen Alexandre Dessartres seger i montéloppet – utanför V75 – med Olympic Kronos fyrades de tunga pjäserna av vilket slutade med en fyrling på V75-spelet.
Årets upplag av C.L. Müllers Memorial var på förhand en jämn historia med ett flertal segeraspiranter, som exempelvis comebackande Lionel, Västerboonthenews, Zenit Brick och On Track Piraten, där den senare kunde vinna loppet för fjärde gången.
Men det blev aldrig någon kamp. Adrian Kolgjini styrde till ledningen med Dante Boko, släppte kort ifrån sig densamma och övertog igen efter några hundra meter. En växling med
Stefan Söderkvist bakom Västerboonthenews.
– Det var lite bäddat för att vi skulle få bestämma. Men vaddå – vi kör liksom 1.16,5 första varvet! sa segerkusken Adrian Kolgjini och menade att han hade velat tävla mer.
Adrian hade mycket krafter sparade i Dante Boko.som noterade tiden1.13,9 över 2 640 meter, auto.
400 000 kronor var segern värd i loppet som körts sedan 1927 på Jägersro.
– Jag tyckte ändå att det var klart att han skulle vinna i dag. Dante var så jäkla fin också, på bettet hela tiden vilket han inte brukar vara. Det har varit ett dåligt storloppsår för mig. Skönt med Müllers, det var hemmaplan och bra med pengar, sa Adrian.
Flera glada ägare i Stall Be the Best äger Dante Boko.
Tvåa från ledarryggen slutade Västerboonthenew, trea Zenit Brick. Knappe favoriten Lionel kom bort i speeduppgörelsen sista varvet och var klart godkänd.

En häst på banan
Det blev alltså ytterligare tre V75-segrar till stallet. Adrian Kolgjini satt bakom när Platon Face utklassade motståndet i Oktoberstayern.
Adrian styrde till täten efter 600 meter och femåringen var kvar i den positionen över de dryga tre kilometerna. Under slutrundan fick Platon Face dra upp tempot för att plåga konkurrenterna. Uttrycket ”en häst på banan” kom väl till pass.
Thomas Uhrberg satte sedan dit överraskningen Rhesos Face med det beprövade receptet ledning från start till mål. Men segern var ingen bluff. Rhesos Face uppvaktades och inleda första 1000 efter snabba 1.13,5 men kunde ändå lätt sprinta undan.
Stall Kolgjinis flyt fortsatte över bronsdivisionen där Lutfi själv satt bakom vinnaren Marciano.

En stjärna presenterade sig?
Med 380 000 kronor intjänat presenterade sig Now Or Never Flair med en dunderinsats i klass I-loppet.
Åbytränaren Mikko Aho tränar den fyraårige valacken som kördes av Örjan Kihlström. Now Or Never Flair var nära galopp från sjundespåret bakom bilen och Kihlström valde att ta det lilla lugna.
Ekipaget hamnade sist.
Vad gör Kihlström? Jo, över hetsiga 1640 meter vred han bara på sin häst 800 meter från mål och hade rundat samtliga innan slutkurvan. Segermarginalen: sju längder!
– Det var en imponerande prestation, det måste man säga. Ja, det är sällan man suttit bakom en häst som rundat ett fält så enkelt i V75, sa Örjan Kihlström.

I övrigt noterade vi att…
…imponerade gjorde också USA-födda Southwind Feji som nu inlett karriären med tio segrar på tolv starter. Axevallatränaren Pär Hedberg hade fog för sin optimism före loppet.
Stallets lärling Linus Svensson var passagerare. Nytt rekord för stoet, 1.13,3 över 2140 meter, auto.
– Oj, att prestera så här i vanlig vagn och med skor! sa Svensson.
…ordet ”äntligen” användes en hel del efter Speedy Foxy Vicanes seger i silver. Det åttaåriga stoet har radat upp fina insatser i V75 och fick nu sätta pricken över i tillsammans med Thomas Uhrberg. Stoet slog dessutom jättefavoriten Generaal Bianco regelrätt. Tränar gör amatören David Källgren med licens på Vaggeryd.
…sju rätt på V75 delade ut 35 985 kronor, sex rätt gav 446 kronor och fem rätt 50 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Perfekt läge – vi spikar på V4-spelet”
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Solvalla 29 oktober 2017

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.