Ägarens galna kväll – dubbel vinstsuccé

64

Seger som hästägare och storvinst på V86.

Traventusiasten Andreas Slätt hade en succékväll på Åmålstravet under onsdagen.

– Det var omtumlande och väldigt, väldigt kul!

Under onsdagskvällen arrangerades V86-tävlingarna i dalsländska Åmål och det var snudd på lapp på luckan då drygt 4 200 personer tog sig ut till banan för att avnjuta travsport i sommarkvällen.

En av dem: Andreas Slätt.

Han hade sin delägda O.M. Dont Cry, tränad av Björn Goop, till start som hårt betrodd i i V86-6.

”Har sett så fin ut”

Hästen tog busenkelt hand om ledningen – väl där var dramatiken över.

Björn Goop kunder finåka loppet igenom och över det drygt 100 meter korta upploppet.

– Jag fick 40-50 samtal under veckan och jag sa till alla att jag tror det krävs en väldigt bra häst för att slå vår i ledningen. Jag vet ju vad Björn tycker om hästen och hon har sett så fin ut. Du vet hur det är när man sticker ut hakan, ibland måste man det, säger Slätt till Trav365.

Det såg väldigt enkelt ut?

– Det var så himla kul, hon var okörd i mål.

Satte dubbla system

Till råga på allt satte Anderas även dubbla V86-system under onsdagskvällen. Ett andelsspel via ATG Tillsammans som betalade 185 000 kronor och ett privat.

Åtta rätt betalade, bara för för åttorna, 62 700 kronor.

Att vinna som hästägare och spelare under samma kväll, det måste vara drömmen för en travälskare?

– Man är så travtokig i grunden och jag är så mån om skötarna och uppfödarna, så jag sprang ner till stallbacken efter att hästen vunnit V86-6. Jag glömde bort spelet då och såg inte loppet efter, V86-7, där jag hade spikat Barkevious Mingo. Men jag hörde referenten skrika in på upploppet, då förstod jag att det var bra chans.

I sista loppet blev det sedan målfoto mellan betrodda R.K. King och ”skrällen” Havbergs Knight. Den sistnämnde drog längsta strået och värdet hoppade upp ett rejält hack.

– Men själva spelvinsten den blir sekundär när man vinner som hästägare. Det är en viss känsla att stå i vinnarcirkeln med goda vänner och må bra. Men sen så blir det ju en fin grej när man inser att man har åtta rätt. Och just med målfotot i sista, jag hade ju båda hästarna, men det blev bästa lösningen.

Andreas hade en egen en andel i systemet och satte som sagt även ett privat system.

– Det är såna där dagar man får, när man får feeling. Jag la fyra-fem spel under dagen också, alla satt. Det var en fantastisk dag, säger Andreas Slätt till Trav365.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet