Ägarens reaktion: ”Hela världen rasar”

35

Efter galobbdebaclet i miljonloppet – jagar V75-seger på lördag

TRAV10 november 2017 13:36

Very Kronos galopperade som hårt betrodd i miljonloppet Kriteriet.

Ägaren Kjell Johanssons reaktion: 

– Hela världen rasar just då, säger han.

Ja, efter att ha besegrat Kriterievinnaren Villiam i kvalet till storloppet var det många som trodde på Svante Båth-tränade Very Kronos i Kriteret.

Men loppet var över innan starten ens gått.

Anledningen: Hästen kastade sig i hejdlös galopp flera hundra meter bakom startbilen.

– Hela världen rasar just då. Sen får man komma igen. Man har ändå haft hästar så pass många gånger och det är långt ifrån framgångar var gång. Man är lite luttrad och var lite förberedd på det, det kom inte helt oväntat, men visst var det jobbigt, säger hästens ägare Kjell Johansson.

”Synd med hans temperament”

Johansson som dagen deläger ett tiotal hästar i både Sverige och i USA, men där den största talangen är just Very Kronos, som är efter demonhingsten Ready Cash.

– Han det är den största talangen, men det är synd med hans temperament får man säga. Hade han kunnat lugna sig lite och gått i trav varje gång så hade vi fått se mycket mer av honom – men det är en riktig talang.

Vad är det som är problemet?

– Det har hela tiden varit hans mun som spökat och vi har säkerligen provat 15 olika bett på honom. Nu är det nytt igen i morgon (då hästen startar på V75), och det har gått bra i träningen. Men sen så vill han så himla mycket, så han förivrar sig. Han är så ambitiös och vill mycket, så det är inte bara bettet, han är besvärlig. 

”Klart att han har chans”

I morgon stöter Very Kronos på lättare motstånd än på länge, men startar från bakspår (spår 11) när V75 avgörs i Eskilstuna.

Vad tror du?

– Det är nog bara han själv, eller inte bara, så enkelt är det inte från bakspår. Men det hänger ju på om han sköter sig, då kvittar det vad han har för spår. Men det är klart att han har chans att vinna, säger den före detta företagsledaren tillika hästägare Kjell Johansson.

10 november 2017 13:36

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.