”Aj, aj, här rök nog chansen till seger”

116

Mardröm för Åke Svanstedt.

Jubel hos de svenska och den franske stjärnan.

Ett heat betydligt tuffare än det andra.

Det bästa Elitloppet någonsin.

Så kan vi sammanfatta lottningen till Elitloppet 2017.

Nej, det här är ingenting jag bara skriver.

Nej, jag lär inte vara ensam om att tycka så här.

Men, Elitloppet 2017 är det bästa Elitloppet någonsin, i varje fall på förhand, och det var när lottningen ägde rum som det verkligen slog en: fy fan vilket Elitlopp 2017 ser ut att bli.

Det ena heatet med franske världsstjärnan Bold Eagle blev, enligt mitt tycke, det klart tuffare av de två. Bold Eagle lägger så klart vantarna på en finalbiljett, skrällen tror jag uppstickaren Tjacko Zaz är som jag tror brakar till ledningen med John D Campbell.

Från det andra heatet tror jag In Vain Sund blir skrällen till final, den är bättre än vad många tror. I övrigt lär vi inte få se några större överraskningar i det heatet, jag har svårt att se Nuncio, Propulsion och Up and Quick missa final i och med de perfekta spåren de fick.

Här nedan är min syn på försöken – dessa tror jag tar sig till final.

Heat Blå:

1. Spring Erom – Christoffer Eriksson (Dan Widegren)

2. D.D.´s Hitman – Ulf Ohlsson (Petru Puro)

3. Delicious – Örjan Kihlström (Daniel Redén)

4. Tjacko Zaz –  John D Campbell (Timo Nurmos)

5. Bold Eagle – Franck Nivard (Sebastien Guarato)

6. Cruzado Dela Noche – Björn Goop (Stefan Melander)

7. Takethem – Steen Juul

8. Resolve – Åke Svanstedt

Kommentar: Aj, aj, aj, aj, Åke Svanstedt – här rök nog chansen till Elitloppseger. Jag tror dock att Resolve grejar en finalplats ändå som fjärdehäst, i egenskap av att han helt enkelt är bättre än många av sina konkurrenter. Lottningens stora vinnare måste Timo Nurmos uppstickare Tjacko Zaz vara, vem kan svara denne från start? Jag tror John D Campbell trycker av mot spets och sedan kör där hela vägen, och jag tror det räcker långt. Bold Eagle får nog en ”lugn” dödens i sitt försök och grejar givetvis en finalplats, och Delicious bör få en härlig ryggresa för att komma fulltankad till final som andra- eller tredjehäst. Jag tror Tjacko Zaz kan vinna försöket.

Dessa går vidare från Heat blå:

Bold Eagle

Delicious

Tjacko Zaz

Resolve

Heat Grön:

1. Up and Quick – Franck Nivard (Franck Leblanc)

2. Twister Bi – Christoffer Eriksson (Jerry Riordan)

3. Propulsion – Johan Untersteiner (Daniel Redén)

4. Nuncio – Örjan Kihlström (Stefan Melander)

5. In Vain Sund – Erik Adielsson (Daniel Redén)

6. Timoko – Björn Goop (Richard Westerink)

7. Dante Boko – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)

8. Elian Web – Janne Soronen (Katja Melkko)

Kommentar: De på förhand lite vassare hästarna fick också de bästa utgångslägena, därmed tror jag inte på några större överraskningar i det här heatet. Nuncio och Propulsion bör greja en finalbiljett, likaså lottningsvinnaren Up and Qick som till och med kan spåra runt om i försöket. Lill-skrällen till final tror jag är In Vain Sund, som jag tror är mycket bättre än vad en del tycks tro. Timoko, Dante Boko och Elian Web i all ära, men jag tror de får mycket tufft efter lottningen.

Dessa går vidare från Heat grön:

Up and Quick

Propulsion

Nuncio

In Vain Sund

Min Elitloppsvinnare:

Bold Eagle

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet