Äkta hattrick för Lennartsson på Solvalla

15

image-10

När Per Lennartsson och Super Otto enkelt vann V86-avslutningen på Solvalla fullbordade den rutinerade kusken ett äkta hattrick.Foto av Kanal 75

Först var han ytterst nära att sätta dit 45-oddsaren Rose Hill Dream. Sedan vann han med jätteskrällarna Sinks Canyon och Goldwin innan han avslutade med att fullborda sitt hattrick på Solvalla.
– Vilken kväll. Det är helt fantastiskt, sade kusken Per Lennartsson efter segern med Super Otto.

Ingen lyckades pricka åtta rätt på onsdagens V86-spel och det innebär jackpotomgång nästa vecka, där en ensam vinnare kan kamma hem elva miljoner kronor.
Mannen som ligger bakom det? Han heter Per Lennartsson.
Ja, efter att ha varit snöpligt nära segern med mindre betrodda Rose Hill Dream i V86-2 stal den rutinerade kusken showen helt och hållet. Det började i V86-4 där han vann med 130-oddsaren Sinks Canyon, som tränas av Stefan ”Tarzan” Melander.
– Jag har nog aldrig vunnit med en 130-oddsare förut. Det måste ha varit första gången, sade Per Lennartsson med ett leende innan han fortsatte:
– Hästen fick ett bra lopp och jag kände tidigt att vi hade en skaplig chans att nå fina pengar. Men med 50 meter kvar fattade jag att vi kunde vinna.

Var säker på att skrällen skulle vinna
Lärlingen Niklas Andersson J-son, som sedan januari jobbar hos stall Melander, värmde hästen inför loppet och var redan då säker på att ”Tarzans” häst skulle vinna.
– Jag sade till Per före loppet att hästen inte skulle kunna förlora i kväll. Så fin var han, sade Niklas Andersson J-son och skrattade.
I loppet därpå, V86-6, var det dags för Per Lennartsson att vinna med 55-oddsaren Goldwin.
– Hästen var stark och det gjorde ingenting att vi satt långt bak under loppet för vi fick fina ryggar att gå i. Jag fick instruktioner av hästens ägare och tränare att ge hästen ett rygglopp och det fixade jag ju bra, sade Lennartsson.

Avslutade med att krossa konkurrenterna
I V86-8 var det sedan inget snack om saken. Den 48-årige kusken hade inte några problem med att säkra ett äkta hattrick på Solvalla efter att Super Otto krossat sina konkurrenter.
– Han är en bra häst. Att gå full fart sista 600 metrarna och bara vinna så där enkelt är riktigt starkt gjort.
– Det blev en fantastisk kväll helt enkelt, avslutade Lennartsson.

Björn Goop tog tusende tränarsegern
Björn Goop har tidigare passerat 5 000 segrar som kusk och 500 miljoner i inkörda prispengar. I fjol blev han dessutom nationell kuskchampion för elfte året i rad.
Under onsdagkvällen skrev han ytterligare historia när han redan i lopp två på Åby tog sin tusende tränarseger när han och Twitter korsade mållinjen först. Noterbart är att det endast är segrar med hästar som finns på Björn Goops svenska träningslista som räknas i statistiken.

I övrigt noterade vi…
…att tioårige Lucky Sec visade gammal storform i V86-inledningen. När han inte galopperar bort sig brukar han vara att räkna med och det visade han genom att på tämligen enkelt sätt vinna V86-1.
…att storfavoriten Quality Questioned, som är lillebror till stjärnhästen Panne de Moteur, slutligen vann V86-2 även om det satt hårt inne. Målfoto krävdes dock efter att jättesusaren Rose Hill Dream, som var nästminst streckad på V86-spelet, närmat sig allt mer de sista stegen.
– Quality Questioned gjorde det bra. Det var kanske inte hans absolut bästa lopp i karriären, men det är en klok häst, sade kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
…att båda startbilarna på Åby gick sönder, vilket innebar att man från och med lopp 7 (V86-3) använde sig av linjestart i de lopp som skulle gått med bilstart.
…att norsktränade She’s My Dream höll undan till seger i V86-3, ett stolopp, trots stumma ben den sista biten. Dawning Dream och Stefan Söderqvist närmade sig hela tiden på upploppet, men lyckades aldrig ta sig förbi.
…att det blev en duell in på linjen mellan de två förhandsfavoriterna Breidabliks G.T och Go Johnny Gogogo i V86-5. Det blev till sist seger för den förstnämnde trots att hästen bröt ut i banan både ett och två spår in på upploppet. Segern var Breidabliks G.T:s tredje i raden.
– Han var den bästa hästen i det här sällskapet helt enkelt. Han är riktigt stark och svarade på bästa sätt när Johnny Takters häst kom på slutet, sade kusken och tränaren Conrad Lugauer.
…att det blev dött lopp mellan de två överraskningarna Mythical Fortune och Lady Lee i V86-7. Mythical Fortune stod i fyra procent på V86-spelet medan Lady Lee stod i en procent.
…att ingen lyckades pricka in åtta rätt på V86-spelet. Sju rätt betalade 50 549 kronor och sex rätt gav 1 358 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.