Aldrig vunnit lopp – blir favorit på V86

28

Hon har aldrig vunnit något travlopp som kusk i Sverige.

På onsdag blir Jeanett Marie Dagsvold favorit på V86.

– Jag är laddad, säger hon till Trav365.

För några månader sedan lämnade 30-åriga Jeanett Marie Dagsvold livet som proffstränare i Norge.

Nu har hon landat hos Lutfi Kolgjini – och den enda häst som hon tog med sig till Sverige när flyttlasset gick var åttaårige Lobster´s Sam.

En häst hon byggt upp från grunden och en häst som ligger henne varmt om hjärtat.

På onsdag blir duon favoriter på V86 – Jeanett Marie Dagsvold hoppas då få bryta trenden, då hon hittills inte vunnit något lopp som kusk eller ryttare i Sverige – på elva försök.

”Det största jag vunnit”

Den tredje september tidigare i år vann Lobster´s Sam travets elitserie V75, med talangen Kevin Oscarsson i sulkyn.

– Den segern är det största jag vunnit som travtränare, jag var så himla stolt över hästen och på det sättet han gjorde det, säger Jeanett Marie Dagsvold till Trav365.

På onsdag, när V86-omgången saxas mellan Solvalla och Åby, kör Jeanett själv och hon jagar sin första seger som kusk på svensk mark.

– Jag blir alltid mer nervös när jag står på sidan än när jag sitter bakom. Uppgiften tycker jag känns passande på förhand och det ska bli otroligt spännande, det här loppet ser jag fram emot och jag är laddad, säger Jeanett Marie Dagsvold och fortsätter:

– Hästen känns riktigt fin hemma i jobben, faktiskt bättre och bättre för varje dag som går.

Hur tänker du kring loppet?

– Taktiken känns given på förhand, jag kör som att jag har bästa hästen och sedan får vi se hur långt det räcker. Jag kommer troligtvis testa framåt direkt och se vart vi hamnar. Drömscenariot hade varit att tidigt hitta till ledningen utan att det kostar allt för mycket, men han kan vinna även från andra positioner. Jag har en bra känsla i kroppen och ska jag bedöma segerchansen så tycker jag att den är bra.

Underbara kollegor

Hur ser dina framtidsdrömmar ut inom travet?

– Om jag fortsätter att trivas som jag gör nu så kommer jag fortsätta att jobba här. Jag har underbara kollegor och en chef som man lär sig mycket av. Att återigen bli proffstränare ligger inte så nära till hands i dagsläget. Men man får se hur det blir i framtiden.

Har du någon förebild?

– Inte någon speciell faktiskt, det finns så många duktiga inom travet. Jag gillar de kuskar som tar vara på de chanser de får. Att man brukar hästarna på rätt sätt och tänker på att det är djur och inte maskiner man sitter bakom.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Aldrig vunnit lopp – blir favorit på V86

Föregående artikelFlyttas till ny tränare efter storloppssegern
Nästa artikelFem tippar V75 till Skellefteå 8 oktober 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.