Alessandro Gocciadoro tillbaka i en huvudroll på V75

144

Alessandro Gocciadoro tillbaka i en huvudroll på V75

Han presenterade sig under elitloppshelgen i fjol genom att vinna flest lopp av alla.
Nu är Alessandro Gocciadoro tillbaka i en huvudroll på V75.
– Vincero Gar är min bästa vinstchans under hela helgen, säger den italienske supertränaren.

I fjol for den gula dressen fram som en bålgeting och krossade allt i sin väg under elitloppshelgen.
I år har Italiens ledande tränare Alessandro Gocciadoro redan hunnit presentera sig för den svenska publiken med några enorma uppvisningar under försommaren.
Det här berättar han själv om sina hästar inför lördagens V75-omgång:
– 4 Peace of Mind (V75-1) har sett jättebra ut efter loppet i Finland. Hon har tränat söndag och onsdag och varit mycket, mycket fin. Hästen trivs i spets så planen är att komma dit. Jag brukar köra om ledningen mot Pietro Gubellini (som kör 3 Shadow Gar) i Italien och det blir nog samma sak i det här loppet. Jämför man med i fjol så är hästen förstås ett år äldre nu, men formen känns lika fin och hon är redo för det här loppet. Hon tävlar barfota runt om som vanligt.
 5 Vincero’ Gar (V75-3) är min bästa vinstchans under hela helgen. Han har varit väldigt bra i sina två starter och sedan preparerats till den här finalen. Han kommer med toppform och fick ett perfekt startspår. Jag siktar mot ledningen. Skulle vi få svar och hamna utvändigt är det inget som oroar, jag tror att han är bättre än konkurrenterna han möter här.
– 3 Varieta’ Luis (V75-6) var jättebra som unghäst då han inte var sämre än min derbyvinnare Vitruvio. Sedan gick han till Frankrike en tid, men nu är han tillbaka och har hittat sig själv igen. Det är en jättefin häst som kan ha lite problem i svängarna vilket gör att han kanske trivs allra bäst på kort distans. Han kan öppna snabbare än senast och gillar ledningen. Hästen har problem på de hårda banorna i Italien och trivs bättre i Sverige där han kan tävla barfota. Är underlaget lika mjukt imorgon som det var idag på Solvalla så kommer det att passa honom perfekt. Däremot tycker jag att motståndet ser tuffare ut i hans lopp så det gör att jag är lite mindre optimistisk kring vinstchansen.

Föregående artikelUlf Ohlsson leder Kusk-VM
Nästa artikelAuktionsrekord – Kolgjini stormförtjust

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.