Alla vill slå Goop på onsdagens V86

211

goop v86

Mister J.P. är en av de största talangerna i landet genom tiderna.
Tränar och kör gör Sveriges champion Björn Goop.
Trycket är stort på ekipaget inför uttagningarna till tvååringarnas största lopp, Svensk Uppfödningslöpning, i V86 på onsdag.

Det är dags för uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning. Nu på onsdag körs det fyra försök på Solvalla och Jägersro, varav två får plats på V86-kupongen.
Tolv miljoner kronor finns i potten för åtta rätt och omgångens största favorit blir 5 Mister J.P. i V86-4. Endast sju hästar startar i loppet och Björn Goops store talang är ”hästen att slå”, som det brukar heta på travspråk.
– Han är hästen att slå i uttagningsloppet och i finalen. Jag tycker att han har en bra chans att ta hem alltihopa, säger Anton Sverre i stall Goop.
Mister J.P. har fått sitt namn av en celebritet i travets Frankrike – Jean-Pierre Dubois – och även hästen ser ut att kunna bli något för kändishimlen.
Sällan har en tvååring i Sverige inlett karriären på ett liknande sätt som Mister J.P. Hingsten är obesegrad efter fyra starter och putsade i den näst senaste starten sitt eget svenska rekord till 1.13,1 över 1 640 meter med autostart.
Då handlade det om final i den första upplagan av insatsloppet Breeders Course. En final Mister J.P. bollade hem trots att han inte var som allra bäst den dagen.
– Det är en fantastisk häst. Han har ett vägvinnande steg och en hjärt- och lungkapacitet utöver det vanliga, sa Björn Goop den gången.

Allt okej under måndagen
Mister J.P. står nu inför sin största uppgift, Svensk Uppfödningslöpning. Tolv hästar går vidare från onsdagens uttagningslopp, och finalen, i V75 på Jägersro lördagen 29 november, väntar 600 000 kronor på vinnaren.
Vi ringer Goops högkvarter Lökene Gård efter lunch på måndagen. Anton Sverre berättar om ett träningsjobb för stjärnan under morgonen.
– Han fick gå ett lättare jobb på rakbanan i dag på förmiddagen och känns fortsatt fin. Formen verkar vara lika bra som tidigare. Av det han visat hittills tycker jag att han ska vara favorit till slutsegern. Han var så gott som okörd vid segern senast på Solvalla och det både känns och ser ut som om hästen redan ska vara tre-fyra år. Han uppträder mycket klokt.

Olle åkte i diket
Att Mister J.P. trots allt bara är två år har han visat några gånger hemma på gården. En gång drog hästen ner i ett dike tillsammans med Björns pappa Olle.
– Ja, jag såg faktiskt på när det hände, och det var bara tur att det gick så bra allting. Han kan vara lite busig hemma. Samtidigt är han redan så pass komplett som tävlingshäst att han skiljer på tävling och träning. När han kommer till tävlingsbanan är han en helt annan häst, säger Anton Sverre.

Goop ställer upp med en
Djur är djur. Men om ingenting oförutsett, som en sjukdom, inverkar på onsdag ser det alltså ut att bli Mister J.P. i topp igen i V86:ans fjärde avdelning.
20 av 31 hästar i de fyra uttagningsloppen är tränade på Jägersro. Lutfi Kolgjini har tio hästar med i onsdagens tvååringslopp, Tomas Malmqvist fem.
Malmqvist tränar hästen som spås ha bäst chans att slå Mister J.P. i en kommande final. Stoet Tunika har gått från klarhet till klarhet och hennes lopp har lagts utanför V86-spelet.
Färjestadstravets Björn Goop har en häst med i det stora tvååringsloppet. Det ser ut att räcka långt.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.