Anders Lindqvists tankar och mina system ! ELITLOPPET

40

SPELBLOGGEN

 

Dagen är här. Klockan är 06.00. I hela 365 dagar har jag som så många andra väntat på detta. Om en timme är jag på väg mot Stockholm och elitloppet 2015. Jag hoppas verkligen att det inte vräker ner regn precis hela dagen så vi får någorlunda bra förutsättningar. Om jag ska sammanfatta gårdagen lite snabbt så blev det stolpe ut. Fem rätt på Joker men kriterierna stämde inte fullt ut. V4 och DD totalt iskall. Men mig gör det inget då vi bjöds på fin travsport hela dagen.

Jag tycker det ser tråkigt ut spelmässigt på V75. Få hästar i loppen och många streckade. Jag avstår därför fån att bjuda på V75 genomgång med system. Jag bjuder på LD,DD,V4 och V5 .

 

43y741azs12tn1pr1yyt

 

I fredags hade jag mig en pratstund på telefon med den franske experten Anders Lindqvist. Jag var såklart nyfiken på att höra hans syn och tankar angående årets elitlopp. Såhär säger Anders.

”Det är ett oerhört svårt att sia om vem som vinner elitloppet 2015. Jag tror inte att Bret Boko och Vincennes  har någon chans att vinna, men jag blir inte förvånad om dom kniper en finalplats.

Jag är väldigt god vän med Geir Vegard Gundersen som tränar och kör Support Justice. Jag tror att Support Justice kan vinna elitloppet. Dom ändrar lite i utrustningen på hästen och det låter klart positivt.

Univers De Pan är en ruskig häst. Det blev fel senast i Finlandia Ajo då Philippe chansade och körde invändigt. Dom är vana vid Frankrike och där kör man på ett helt annat sätt. Där är det okej att knuffas lite och enklare att ta sig ut. Jag tror faktiskt att det finns en chans att hålla innerspåret, han är snabbare ut än vad många tror.

Ustinof Du Vivier är en häst som jag får Rapide Lebel vibbar över. Jag tror Ustinof Du Vivier är gynnad av distansen och att det är en häst som funkar bra som sprinter.

Nuncio är en fantastisk häst som var i klass med Father Patrik inledningsvis. Jag är inte säker på att Nuncio är redo för elitloppet i år. Det tar hårt att byta tränare, land och bara vara fyra år. Jag tycker även att han sett lite stelare ut i provstarterna på slutet. Är han så bra han bara kan vara är han med och gör upp om det.

Jag gillar Wind Of The North. Jag tror inte att åttondespåret är helt förödande. Jänkarna är vana att starta långt ut bakom vingen. Det sitter en grym kusk i vagnen som har vunnit över 17 000 lopp. Han har nog presterat från spår åtta tidigare. Jag tror till och med att det finns en chans att nå spets trots spåret. Han är kusligt snabb ut. Wind of The North är inte lika bra som t.ex Father Patrick och Bee a Magician, men det är inte heller en bluff.

Voltigeur De Myrt gynnas av om det blir ett högt tempo inledningsvis. Han är både stark och snabb. Får han en snäll resa och slipper hänga i tredjespår så ska han ses med liten chans.

Jag tror inte att Timoko har börjat tappa formen. Han har gjort bra lopp nästan hela tiden och avelsarbetat lite. Då är det okej att bli lite sliten och kanske behöva vila. Jag tror definitivt han tar en finalplats.

Maven har jag sett i USA. Detta är en av världens bästa hästar med en av världens bästa tränare och nu dessutom en mycket duktig kusk. Det är en grym kombination och jag tror hon är med och gör upp om det.

Magic Tonight tycker jag inte har vart som bäst. Han kan mycket i ljusa stunder men behöver lyfta sig rejält. Lite som Mosaique Face gjorde senast på V75.

Att On track Piraten ska vinna är mycket långsökt men jag tycker ändå att han är lite väl bortglömd. Han får nog en smygresa och gynnas av rejäl körning. Jag kan aldrig räkna bort honom helt efter ha sett honom  vinna Prix d’Luxembourge. Han såg oerhört fin ut och bara joggade ifrån sina motståndare.

Jag tror inte att Nahar har en jättechans. Fast å andra sidan. Bergh är Bergh och Nahar är Nahar. Man vet aldrig. Jag tror att galopprisken finns där och det går inte att lita på ekipaget. Jag tror han tar en finalplats felfri.

Innan vi är klara vill jag tillägga en sak bara. B.B.S Sugarlight blir favorit. Jag tror att han kan få problem att svara ut Bret Boko som är kusligt kvick från start. Det är Peter Untersteiners första elitlopp. Det blir säkert lite fjärilar i magen. Jag tror han kan bli instängd och jag tycker han är för stor favorit med tanke på de orosmoln jag ser.

 

 

 

 

V5-1: 2,3,4,6,7,10
V5-2: ALLA
V5-3: Billie De Montfort
V5-4: Mosaique Face
V5-5: 1,4,7,8

=288kr

 

V4-1: 2,3,4
V4-2: 1,2,5,8,9,10,12,15
V4-3: R.G’S Thunderbolt
V4-4: ALLA

=384kr

 

LD-1: Prince Cobol
LD-2: 2,3,10

x100kr =300kr

 

DD-1:  R.G’S Thunderbolt
DD-2: 1,2,7,8

x100kr =400kr

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.