Angelica överst på Tjejpallen

42

tjejpallen

Hallå där…
…Angelica Holm, Kramfors, nykorad lärlingsmästare efter lördagens SM-tävlingar på Åbytravet. Att det var fyra tjejer i topp i loppet blev mycket uppmärksammat.

– Jätteroligt så klart att tjejerna visade framfötterna. Att vinna ett SM var stort men för egen del var det lika kul att ha fått köra en så fin häst. När man får köra så fina hästar som Tudor Kronos –j a, då vet man varför man håller på med trav.
Du satt bakom Robert Bergh-tränade Tudor Kronos som spåddes kunna bli fast på innerspår eftersom hästen inte är så startsnabb. Men du nådde rygg ledaren och grejade segern i de sista stegen.
– Det var några hästar som var snabbare – men det vart ju bra ändå. Jag hade kollat upp hästen senaste lopp och såg att han absolut kunde öppna ganska okej i alla fall. Jag var mycket nöjd med Tudor.
Hur rankar du lördagens seger i lärlings-SM karriärmässigt?
– Det där har jag faktiskt funderat på. Det är klart att det här var en jätterolig seger men jag har ju även vunnit Wången Cup-finalen. Och min första V75-seger var naturligtvis också rolig. Den kom med Earth Bound 2005 på min dåvarande hemmabana Örebro. Jag har även vunnit Mack Clowns Minne på Hagmyren med egen passhäst, Clicquots Sun Rose (Angelica är sambo med Dannetotränaren Micael Melander).
De fyra första i mål i lärlings-SM var kvinnliga kuskar. Pratar man norra Sverige var även trean (Malin Viklund, Umåker) och fyran i mål (Sandra Eriksson, Boden) kuskar från de nordliga banorna.
– Jag blev särskilt glad för Malins skull som fått kliva fram i år bakom några av oss andra tjejer som blivit för gamla för att köra de vanliga lärlingsloppen. Vi tävlar mycket mot varandra uppe hos oss och känner varandra ganska väl. Så det var bra att hon också fick vara med på pallen. Malin har varit snäppet bakom oss mera rutinerade och har verkligen klivit fram i år då hon fått chansen att köra lite bättre hästar. Så det är kul.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelATG startar utredning av belgiska kundkonton
Nästa artikelNy säsong av ”Stjärnkusken”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.