Anna Mix är tillbaka i Sverige

79

Anna Mix är tillbaka i Sverige

Anna Mix är tillbaka i Sverige och i träning hos Sofia Aronsson.
Nu prepareras den franske stjärnhästen inför Prix de France.
– Jätteroligt att ha henne här igen. Det är aldrig fel med en världsstjärna i stallet, säger Sofia Aronsson till trav365.

Anna Mix var i fjol vintras i träning hos Sofia Aronsson för att laddas upp inför Prix d’Amerique. Hon gick sedan tillbaka till sin tränare Franc Leblanc i Frankrike men nu är det åttaåriga stoet tillbaka på svensk mark. Anna Mix, som har sprungit in över tolv miljoner kronor, prepareras hos Axevalla-tränaren inför Prix de France i februari. Detta eftersom hästen har diskvalificerat sig själv från deltagande i voltstartslopp på Vincennes där hon har uppträtt istadigt och fått startförbud. Det finns heller inte många lopp som startas med startbil i Paris innan Prix de France.
– Det finns inga lopp åt henne i Frankrike, och då hon ska vara med i Prix de France så kommer hon få ett eller två lopp här hemma i Sverige innan det, säger Sofia Aronsson till trav365.
– Sedan får vi se efter Prix de France, jag hoppas att jag får med henne hem till Sverige igen, men man vet aldrig. Eventuellt har hon något mer lopp där nere och vi måste se så hon mår bra och att allting är okej med henne, men jag hoppas hon kommer med hem sen.
Anna Mix gjorde sin senaste start i Prix de Bourgogne på Nyårsafton där hon blev sjua efter vinnande Propulsion. Nu kan det bli aktuellt med V75 inom kort.
– Jag har kikat lite och eventuellt blir det V75 på Romme 20 januari om allting verkar okej med henne, säger Sofia Aronsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.