Anna Mix kopplar av i Sverige

23

anna mix kopplar av

Det franska toppstoet Anna Mix är klar för Prix d’Amerique.
Inför loppet den sista helgen i januari kommer hästen att manageras i Sverige av Sofia Aronsson på Axevalla.
– Hon mådde bra då hon var hos mig i somras och nu vill tränaren att hon ska få koppla bort Paris igen och tänka på något annat.

I söndags fick sexåriga fransyskan Anna Mix en Prix d’Amerique-biljett i och med segern i Prix de Betagne. Den halva miljonen hon tjänade då förde hästen över en miljon euro intjänat i karriären.
Anna Mix visade osäkra tendenser, samtidigt som hon imponerade våldsamt i loppet på Vincennes, och nu provar hästen tränare Franck Leblanc samma koncept som i fjol och skickar henne till Axevallatränaren Sofia Aronsson.
– Naturligtvis blir det jätteintressant att få ha henne igen. Jag ska hämta henne på söndag i Tyskland då jag möter transporten som kommer från Frankrike, säger Aronsson.
Anna Mix fick campa över förra sommaren hos Axevellatränaren och gjorde då några starter i Sverige med segern i EM för ston på Solvalla i augusti som främsta merit.

Voltstart akilleshälen
Fransyskan besitter enorm styrka. Startmomentet är hennes akilleshäl. Hon är alltid långsam ut. Med voltstart – som är vanligast i de penningstinna loppen i Frankrike – brukar det inte fungera något vidare.
– Hon har problem med voltstart. Hon stod ju still i den återkallade starten när hon vann i söndags och det var ju bara ren jäkla tur att hon kom iväg i den giltiga, fast hon tappade 30 meter. Franck Leblanc vill nu att hon ska komma bort från Frankrike en tid och tänka på något annat igen. Hon ska inte se Vincennes, inte se Grosbois. Allt för att hon kanske ska gå i väg i voltstart i Prix d’Amerique, säger Sofia Aronsson.

Start i Karlstad
Ett lopp i Sverige finns redan inplanerat. Gulddivisionen på Färjestadstravet lördagen 10 december körs över 2640 meter – med bilstart givetvis. Finalen går sedan på Solvalla annandag jul.
– Var hon ska starta efter Färjestad är inte bestämt. Jag har i alla fall fått löfte om att få träna henne i sommar igen. Så fort hon tävlat klart i vintermeetinget där nere så skickas hon till Sverige igen. Leblanc säger att det är tack vare att hon varit här i sommar som hon är så bra som hon är nu. Hon mådde väldigt bra här. Hon la på sig i vikt och såg fin ut och trivdes väldigt bra med att jobba i sanden, slutar Sofia Aronsson.

Föregående artikelKvällens man på V86!
Nästa artikelSuccén – spelade in 1,5 miljoner kr

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.