Ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté

56

ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté

I år blir det ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté. Förutom att prispengarna ökat succesivt de senaste åren instiftas nu en serie för de hästägare som startar sina hästar i monté. I serien, som fått namnet Yesbox-montén, står 50 000 kronor i resecheckar på spel.

I år blir det ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté. Förutom att prispengarna ökat succesivt de senaste åren instiftas nu en serie för de hästägare som startar sina hästar i monté. I serien, som fått namnet Yesbox-montén, står 50 000 kronor i resecheckar på spel.
Montésporten har förändrats och utvecklats otroligt mycket sedan starten (totospel) 2004. Det har gjorts flera satsningar från Svensk Travsport och Sveriges travbanor med såväl ökningar av antal lopp och höjningar av prispengar som utbildning och fortbildning för de aktiva inom sporten. Nu kommer ytterligare en satsning som denna gång gäller hästägare som startar sina hästar i monté.

Montésatsning och Vinnarcirkeln
Satsningen är en hästägarserie som sponsras av Yesbox, som ofta sponsrar ungdomar i travsporten och även montésporten, och har fått namnet Yesbox-montén. Serien sträcker sig från april till oktober och kommer att följa vårt publikevent Vinnarcirkeln.
I den ingår ett antal på förhand utvalda lopp, oftast det montélopp som rids i samband med V75 på lördagarna, och ägarna till de deltagande hästarna samlar poäng. Den hästägare som tar hem serien får en resecheck på 50 000 kronor. Första loppet rids på Romme söndag 1 april.

Morot med monté
– Vi ser att fler startande montéhästar behövs för att sporten ska kunna fortsätta sin utveckling. Tränaren beslutar givetvis var hästen ska starta, men vi hoppas att serien kan bli en morot för hästägaren att peppa tränaren att välja monté vid några av årets starter. Hästägaren är väldigt viktig för travsporten över lag och de kan vara med och påverka en hel del. Nu har de chansen att kamma hem ett pris som är utöver prispengarna, som nog allt som oftast återinvesteras i hästen. Detta blir ett pris som verkligen går direkt till ägaren/ägarna, säger Stina Swartling.

Regler för Yesbox-montén
Serien pågår april till oktober 2018 och följer Vinnarcirkelns turné, företrädelsevis i samband med V75-lördagarna. Poängberäkning ( skala 30-12-8-6-4-3-2 till de sju främst placerade hästarna) kommer ske efter varje lopp och det är varje unikt ägarskap som får poäng. Står en person som företrädare för flera ägarskap är det alltså endast det specifika ägarskapet för hästen i loppet som får poäng. Aktuell poängställning i serien kommer att publiceras på travsport.se. Vinnande ägarskap får en resecheck värd 50 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 – Gått ner 20 kilo och mår mycket bättre
Nästa artikelUnik statistik – Vilka kuskar tar sig oftast till ledningen?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.