Äntligen får de ett eget pris

35

hästgalan

10 februari hyllas landets främsta travsportsutövare på Hästgalan i Stockholm.
Nytt för i år är att även montésporten fått ett eget pris.
– Montésporten har på kort tid vuxit sig stark och håller idag så bra kvalitet att det väl motiverar en egen priskategori på Hästgalan, säger Mats Fransson på Svensk Travsport.

Att tävla på hästryggen på en travare.
Det är monté.
I Frankrike har sporten länge haft hög status och det största loppet Prix de Cornulier avgjordes för två veckor sedan med sju miljoner kronor i samlade prispengar.
Något motsvarande miljonlopp finns inte på svensk mark, men sporten har växt stadigt sedan det första montéloppet med totalisator reds 2004.
Nu anses den alltså stor nog att få sitt eget pris under travsportens årliga stora fest Hästgalan.
– Disciplinen lockar många tjejer till travet och är mycket viktig ur ett rekryteringsperspektiv. Flera ryttare breddar sig och tar även tränar- och körlicens. En eloge också till Svensk Monté Riksorganisation som bidragit till montésportens fina utveckling, säger Mats Fransson.

Många konkurrerar om priset
Svensk Travsports Montépris kan tilldelas en tränare, häst, ryttare, ägare, skötare, ledare, en förening eller travbana som gjort något stort inom sporten eller bidragit till satsningar och utveckling. Exempelvis kan vinnaren ha vunnit stora eller många lopp, ridit in mycket pengar, skött en framgångsrik montéhäst och-/eller gjort satsningar för att utveckla montésporten. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Svensk Travsport, Travtränarnas riksförbund och Svensk Monté Riksorganisation.
Priset är specialdesignat och framtaget av konstnären Marylyn Hamilton Gierow som även tagit fram Avanti-statyetterna som delas ut i de andra kategorierna. Den föreställer hästen Hot Tub, den mest främste svenskfödde montéhästen hittills som travade världsrekordet 1.11,2/2 140 meter autostart i Montéeliten på Solvalla 2008.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 System till Åby 4 februari 2017
Nästa artikelTidigare tränare och lärling dömd

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.