Är den bortglömd på V75?

31

liberty face

Betrodde Bartender In och stochampionatsvinnaren Blended Scotch till trots. Är det någon av Per Linderoths hästar som får uppsöka vinnarcirkeln på lördag så är det bortglömde Liberty Face, enligt tränaren själv.
– Han har hårdheten. Får han en passande resa går han fort till slut.

Per Linderoth behöver inte sätta sig in i eventuella loppscenarion inför V75 på Hagmyren. Tränaren och kusken kan bara titta på när den ene proffskusken efter den andre kör hans hästar i och med att han själv är avstängd.
– Det stör mig inte så mycket egentligen. Jag har hållit på med det här så länge nu att jag blivit van. Det kanske till och med leder till något gott. Det är ju uteslutande skickliga kuskar som kör mina hästar på lördag, säger Per Linderoth, som selar ut fem hästar inom V75-spelet:
– Jag har väl inte några jätteheta vinstchanser denna gång, men fina placeringar ska vi ändå kunna kriga om.

Går tillbaka till öppet huvudlag
Mest tror han på hittills bortglömde Liberty Face i V75-7, som startar från spår tre bakom bilen över 2 140 meter.
– Han har hårdheten. Får han en passande resa denna gång går han fort till slut. Drömmen är en bra rygg och en snabb slutspurt.
Senast, i slutet av juni på Färjestad, försökte Bergsåkerstränaren vässa till sin häst från start genom att lägga på ett helstängt huvudlag.
Det blev inget lyckat resultat, trots att hästen var snabb ut.
– Nej, han var visserligen rappare iväg från början, men svarade inte för någon bra prestation i loppet sedan. Det var ett misstag och nu går vi tillbaka till det ”vanliga” – öppet huvudlag och barfota runt om.
Det innebär att Liberty Face, som inte är någon startkanon, riskerar att bli kvar i tredjespår den första biten. Men Per Linderoth hoppas och tror att hans häst snabbt kommer ner ett hack i banan.
– Då är han med och krigar om fina pengar.

”Står hårt inne i klassen”
I loppet har Per Linderoth ytterligare två hästar. Betrodde Bartender In och Dollar Boko.
– Bartender In står hårt inne i klassen och han har inte så många lopp under västen. Han startar mest för att få mera rutin och ytterligare hårdhet. Det blir barfota runt om och öppet huvudlag.
– Dollar Boko har fin form, men svårbedömd. Han är väldigt känslig för banunderlaget och känns inte så het denna gång. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag.

Anmälde i brist på annat
I gulddivisionen, V75-3, startar vinnaren av 2013 års Stochampionatet, Blended Scotch.
– Hästen går framåt allt mer och det ser bra ut i träningen. Men hon möter tuffa hästar nu, som nog är bättre än vad hon är. Vi anmälde hit i brist på annat. Det är svårt att hitta passliga lopp åt henne. I höst ska vi försöka hitta lite stolopp åt henne. Är hon fyra-femma är jag nöjd.
I loppet därpå, V75-4, tror Per Linderoth inte särskilt mycket på sin Mammas Syster.
– Hon gör fina lopp mest hela tiden, men en V75-vinnare är det inte. Hon följer ofta med i loppen och gör sitt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.