Är en vinnare igen – efter mardrömsresan

55

Travtränaren Sten O Jansson hade ett enda mål i år för fyraårige Super Nice – Svenskt Travderby.

Då fick de vara med om en riktig mardrömsresa och drömmen gick i kras.

– Det känns så himla surt, säger Sten O Jansson.

Orlando Vici-sonen Super Nice visade redan i fjol att han tillhör de bästa i kullen – bland annat genom sin femteplats i Svenskt Trav-Kriterium.

I år, som fyraåring, var så klart Svenskt Travderby det stora målet för kretsen kring hästen och tränaren Sten O Jansson, från Visby, hade planerat för att toppa formen till uttagningarna på Jägersro den 23:e augusti minutiöst. Då hände det som inte fick hända.

På väg från Gotland till Jägersro fick Sten O Jansson och Super Nice vara med om en riktig mardrömsresa och drömmarna om seger i Svenskt Travderby gick i kras.

”Han var helt knäckt”

Under tisdagen vann Super Nice lekande lätt hemma på Visby på segertiden 1.12,1 över distansen 2 140 meter autostart, med till synes gott om krafter kvar.

– Han har varit så här fin ett bra tag nu, säger Sten O Jansson och berättar om mardrömsresan till Jägersro för några veckor sedan:

– Vi startade resan från Gotland klockan 15.00 på dagen, vid 21-tiden på kvällen när jag skulle stanna och tanka i Växjö så gick nyckeln till bilen av. Jag ringde och ringde och ringde, men det fanns ingen som kunde hjälpa mig. Till slut fick jag ringa en kompis i Nybro som kom och hämtade mig, och vi var väl hemma hos honom vid 03-tiden på natten.

Super Nice blev därmed stående i hästbussen i tolv timmar.

– Han var helt knäckt innan loppet och det är förjäkligt att det ska hända då, inför ett lopp man siktat på i över ett års tid och med fyra miljoner kronor i förstapris. Det känns hemskt. Väl i Nybro så fick vi övernatta där, ragga ny bil på morgonen dagen efter, och sedan väntade en ny resa på tre timmar mot Jägersro.

”Hade inte gjort bort sig”

Super Nice var betrodd av många i uttagningsloppet till Svenskt Travderby, men gick inte att känna igen i loppet – efter den hemska resan till travbanan i Malmö.

– Normalt är han väldigt startsnabb, men på Jägersro öppnade han ingenting. I dag här på Visby så körde Claes Sjöström inte en meter med honom från start, ändå gick det under 1.08 första 500 meterna, säger Sten O Jansson och fortsätter:

– Det är skönt att han är tillbaka och det satt inte i så länge den där mardrömsresan till Jägersro. I dag var han som han skulle, Claes sa att det var gott om krafter kvar och han vann med tussarna kvar i öronen. Som han såg ut i dag så hade han inte gjort bort sig i en final i Svenskt Travderby, så även om jag så klart är glad över intrycket i dag, så känns det så klart surt.

Vad händer med Super Nice nu?

– Det blir nog V75 och Karlstad nästa helg, han blåste ingenting efter loppet i dag.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSolvallastaden försenas två år
Nästa artikelTränaren som nästan vinner vartannat lopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.