– Är jättebra för sin klass

11

Stall Brynäs ligger tvåa i Rikstravet tack vare Falco di Quattro.

I onsdagens dubbeljackpot på V86 jagar hästen sin tredje seger i Rikstravet.

– Han känns jättefin och är en av de som gör upp om segern, säger tränaren Erik Lindegren.

Det blev succé i de två första starterna som Falco di Quattro gjorde för stall Brynäs i Rikstravet. Hästen tog två raka segrar och förde upp Brynäs i ledningen. Men på juldagen blev det galopp i V75 i Umeå och eftersom Sphinx d’Inverne tagit tre raka segrar i sin nya regi innebär det att hans ägare stall Karlskrona nu toppar Rikstravet före stall Brynäs.

– Nu är det vi som jagar och jag hoppas att vi kan återta ledningen på onsdag, säger Erik Lindegren som nyss är hemkommen från en semester på Gran Canaria.

– Det har varit skönt att ladda batterierna och nu är man sugen på att tävla igen. Jag har kört Falco di Quattro i dag (måndag) och han kändes jättefin. Han fick en liten paus efter juldagen då han inte funkade på isbanan. Han galopperade två gånger och slog sig lite bak på gamasherna. Det stämde helt enkelt inte. Det är svårt med isbana och han fick inget fäste. Det funkade bra med brodd på grusbana men inte på is för honom.

– Efter den starten så blev han vaccinerad och avmaskad. Sedan har han tränat på igen och jag tycker som sagt att han känns riktigt fin. Pigg och glad och mjuk och fin.

”Gjorde en fantastisk insats”

Efter stall Frölunda var det stall Brynäs som såldes slut snabbast på sina andelar i stallet. Falco di Quattro imponerade vid segrarna i de två första starterna för Lindegren. I första starten fick hästen en tung löpning men hade ändå mod och styrka att avgöra på mållinjen. I den andra starten fick han ett invändigt lopp efter en kort startgalopp och spurtade till en lätt seger när luckan kom in på upploppet.

– I första starten hängde han i tredjespår hela första varvet innan han kom ner och fick vila lite i andra par utvändigt. Sedan gick han otroligt bra upploppet ner. En fantastisk insats.

– I den andra starten tog han två galoppsteg i starten men ställde sig och då var tilläggshästarna ifatt oss på en gång. Jag chansade då och tog rygg på ledaren och det löste sig perfekt. När vi kom loss så avgjorde han lätt i en snabb avslutning. I båda de här loppen har han haft högsta farten över mållinjen, säger Lindegren.

– Det är en fin och långstegad häst som har varit ute i tuffa gäng förra året. Han har varit med i flera stora lopp utan att få till det. Jag tror att det finns mer utveckling i honom och han har inte tjänat så mycket pengar.

”Vill ge honom ett lopp på rulle”

Onsdagens V86-omgång är kryddad med en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 20 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Falco di Quattro startar i V86-2 och körs av Erik Lindegren. Han tillhör de mest betrodda och har spår sju bakom bilen över 2640 meter.

– Det är lite tråkigt spår men det är två och ett halvt varv och vi får ta en lite lagom lugn start. Han är ingen raket ut och jag vill heller inte dra iväg med honom från början. Jag vill försöka ge honom ett lopp på rulle och helst inte bränna honom det första varvet. Förhoppningsvis är det någon annan som kan dra tåget och vi kan följa med i ryggar. Då har han en vass avslutning att komma med för han går hela vägen i in i mål.

– Hästen är jättebra för klassen och är en av de som gör upp om segern om han slipper att göra alltför mycket jobb själv. Den långa distansen passar bra för han är stark och rejäl. Nu slipper han isbroddar och går tillbaka till den tidigare balansen. Har vi tur kanske vi även slipper brodden i framskorna. Vi får avvakta och se hur banan blir på Solvalla, säger Erik Lindegren.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Är jättebra
för sin klass

Föregående artikelExtra V75:or i Danmark och Norge
Nästa artikelBrynäs gör upp om segern på V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.