”Är skoj att man får utdelning på jobbet”

26

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Susanne Richter

TRAV23 november 2017 13:16

Han var borta i nästan ett år på grund av skada.

På lördag jagar M.T.Joinville sjätte raka segern.

Det i en V75-final på Solvalla.

– Det är skoj att man får utdelning på det jobb man lägger ner, säger hästens tränare Susanne Richter.

Det var i Klass I-finalen på Åby i mitten på augusti i fjol som M.T.Joinville skadade sig.

Regnet öste ner över Åbybanan den aktuella lördagen – vilket påverkade underlaget. M.T.Joinville trampade igenom och drog på sig en senskada.

Drygt tio månader var han borta från tävlingsbanan – innan han i början av juni tidigare i år gjorde comeback.

Nu står han med fem raka segrar och på lördag jagar han sjätte raka segern i Bronsdivisionens final, och efter de senaste insatserna blir den sexårige valacken klar favorit i loppet.

”Jag spikade honom”

– Han har gått fantastiskt bra hästen, och det är skoj att man får utdelning på det jobb som man lägger ner på hästen. Han har alltid varit bra, men att få tillbaka honom så här efter den skada som han hade är helt underbart, säger Susanne Richter och fortsätter:
– Så mycket jobb och tid som man lagt ner på rehabilitering och så går hästen som han gör, det är klart det känns fantastiskt och att det känns lite extra.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Kanal 75 bad mig vara med i fem tippar V75 och där spikade jag honom, och även om jag inte är någon tippare och inte har sådär jättekoll på loppet så är det klart att jag måste åka till Solvalla och vara optimistisk, med tanke på hur hästen tävlat på slutet.

Är allting fortsatt väl med honom?

– Ja, det är det. Ska jag anmärka på någonting så är det väl att jag inte kunnat köra de intervaller som jag brukar göra med honom fyra-fem dagar innan, på grund av det dåliga vädret. Men, hästen har fått mängdträning i stället och då han nu börjat få kontinuitet i tävlandet så tror jag inte att det kommer påverka honom negativt.

”Ingen som varit seriös nog”

Amatörtränaren Susanne Richter har elva hästar på sin träningslista, hästar som hon tränar själv. Det börjar bli tungt för Rommetränaren, som därför gått ut med en ansökan om personal.

– Jag har en tjej från England som hjälper mig, men hon kan inget om trav, så jag köra alla mina hästar själv och håller igång från 06.00 på morgonen till 21.00 på kvällen och det är ganska tufft, och det är jobbigt att köra så många hästar själv. Man är ganska trött i kroppen, jag är 57 år och man blir inte direkt yngre, och man orkar inte hålla på så här hur länge som helst.

Trots att det i ingår bra lön, boende, fri hyra, fri bil, fri diesel, samt tillgång till både bastu och gym så har inte direkt ansökningarna haglat in.

– Det är många som ringer, men ingen som varit seriös nog att nappa hittills, tyvärr. Det är några som bor i Västerås, några i Stockholm och så vidare, och de är inte beredda att flytta på sig. Jag får ner två tjejer i nästa vecka, en från Värmland och en från Solänget, och jag hoppas på någon av dom, säger hon.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

M.T.Joinville och kusken Jorma Kontio

23 november 2017 13:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.