Art On Line imponerade på Axevallas V75:a

49

v75 karlek

Art On Line segerdefilerar med kusken Johnny Takter och skötaren Iina Aho efter segern i debuten i gulddivisionen på V75.Foto av Malin Albinsson

Fyra starter tillsammans.
Fyra segrar.
Kusken Johnny Takter var full av beundran över hästen Art On Line efter debuten i gulddivisionen på V75.
– Jag är väldigt förvånad. Med kärlek och vältränade hästar kommer man långt.

Nästa lördag startar Art On Line i silverdivisionens final på Solvalla.
Genrepet blev minst sagt lyckat.
Åbyhästen, som tränas av Mikko Aho, vann gulddivisionen på Axevalla sedan kusken Johnny Takter utnyttjat det som kallas vinnarhålet (positionen i rygg på ledaren). Startraketen Food Money ledde fram tills upploppet men hade inte något svar när luckan kom för Art On line.
– Jag körde lite på chans och det lyckades i dag, sa Johnny Takter som är obesegrad bakom Art On Line efter fyra starter tillsammans.
– Det är bara att gratulera familjen Aho. Skojigt för dem och skojigt att få vara delaktig. De håller hästen i väldigt fin form. Han är glad hästen. Tjejen som skötar honom ska hyllas. Med kärlek och vältränade hästar kommer man långt.
Skötaren Iina Aho, 17, var kanske gladast av alla på Axevalla och hon bjöd på härliga segertårar.
– Det här är det största. Det är stort att bara vara med i guldvisionen för ett litet stall som vårt. Han betyder väldigt mycket, sa hon och kramade om sin ögonsten.

Goop bjöd på vinnare
Björn Goop bjuder varje fredag på sina tankar inför veckans V75-omgång i populära ”Björnkollen” på ATG.se och på ATG Play. Den här veckan stack han ut hakan och spikade sig själv med Rocket Zet i V75-1.
Och stjärnkusken fick rätt – det blev en säker seger för favoriten.
– Jag hade bra känsla hela tiden. Vi kunde finåka sista 150 metrarna och jag hade en hel del sparat, sa Björn Goop.
Rocket Zet tränas av Solvallas Daniel Redén som nu eventuellt kommer att prova sexåringen i Frankrike.

Vann igen efter fyra år
Frank Nilsson är en av landet mest rutinerade lärlingar med närmare 250 segrar i karriären. Men på V75 har det varit stolpe ut i flera år och det var en lättad 37-åring som fick besöka vinnarcirkeln efter V75-2 på Axevalla.
– Det var på tiden. Det var fyra år sedan sist, det säger väl allt.
Men segern med Peter Untersteiner-tränade Asterix Hornline var inte odramatisk. Frank Nilsson körde snävt och störde Network Broline till galopp när han använde ”skohornet” för att hitta ner i andra par utvändigt efter 300 meter med favoriten. Förseelsen, som bedömdes som grov störning av medtävlare, kostade inte segern men väl fyra veckor i utvisningsbåset.

Femte raka för snackhästen
Med fyra raka segrar i imponerande stil och en utstrålning som en blivande stjärna var Fossens Bonus V75-omgångens snackhäst.
Magnus Jakobssons femåring var storfavorit i klass II och löste uppgiften trots en blytung resa utvändig ledaren. Fossens Bonus fångade in ledaren Love Palema i sista stegen.
– Jag tycker att han visade otroligt bra moral. Han var jättetrött i sista sväng att han kunde kämpa sig till segern var oerhört starkt gjort, sa Magnus Jakobsson.
Favoritseger blev det även i V75-6 där Lars Friberg-tränade Mind Your Face och Erik Adielsson vann enkelt i ett överpacat lopp där Denim Boko drog i högt tempo i ledningen.
Det höga tempot passade förstås favoriten som hand i handske i andra par utvändigt.

Jackpot på V75 nästa lördag
V75-5 var ett stolopp och här bjöd danske gästen Rina Chen Hai och Thomas Uhrberg på omgångens stora skräll. 22-oddsaren var starkast över Axevallas långa upplopp efter en resa i tredje par utvändigt.
V75-omgången fullbordades genom en spetsseger för Raggamuffin som tog femte raka segern. Kusken Stefan Söderkvist var bestämd från start och avgjorde kanske loppet när han kunde hålla ut Wilda Tigern Jack i spetskampen.
– Vilken pärs! Jag skakar. Jag är enormt stolt. Det känns i hjärtat, sa tränaren, Åbyamatören Lars Järpedal.
Sju rätt på V75 gav 8 126 kronor och sex rätt 48 kronor. Ingen utdelning på fem rätt innebär jackpot på V75 på Solvalla nästa lördag då en eventuell ensam vinnare kan bli 48 miljoner kronor rikare.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.