ATG Drömfond stöttar War Child Sverige

22

atg drömfond stöttar war child sverige

ATG Drömfond har i år valt att, i kategorin ”Trav & galopp”, stötta barnrättsorganisationen War Child Sverige, som via sitt projekt Travkraft har genomfört ett travläger för barn och unga, i syfte att främja välmående och integration. Travlägret genomfördes tillsammans med Sundbyholms travskola i Eskilstuna.

– War Child Sverige och deras projekt Travkraft är ett mycket fint initiativ som vi på ATG självklart vill stötta. Det gör gott för unga som bor i utsatta områden och vanligtvis inte kommer i kontakt med hästar, samtidigt som det gör travsporten mer tillgänglig och inkluderande, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.
War Child Sverige bedriver projekt som syftar till att främja välmående och integration för barn och unga, med fokus på att ge stöd till barn med erfarenhet av krig och konflikt. Många unga som War Child Sverige möter vittnar om en inaktiv fritid och begränsad social samvaro med jämnåriga.
– En aktiv fritid som känns meningsfull är viktig för alla barn och unga för att må bra och kunna utvecklas. Det här initiativet har känts särskilt viktigt eftersom hästsport är mer svårtillgängligt av flera anledningar, bland annat ekonomiska. Djur har också en fantastisk lugnande och helande kraft. Vi såg snabbt vilken positiv påverkan det hade på deltagarna, säger Embla Ausinsch Kullberg, Head of National Programmes på War Child Sverige.

Projektet Travkraft
I projektet Travkraft fick elva ungdomar boendes i socioekonomiskt utsatta områden i Eskilstuna delta i en lägervecka på Sundbyholms travskola tillsammans med ledare från War Child Sverige och Sundbyholms travskola. Under veckan fick deltagarna lära sig om grunderna i hästhantering och travsport, samtidigt som de fick psykosocialt stöd genom War Childs utvecklande metoder. Dessutom fick ungdomarna tillgång till ett positivt sammanhang, möjligheten att träffa jämnåriga vänner samt att finna ett nytt intresse.
De deltagande ungdomarna kommer från den Damallsvenska fotbollsklubben Eskilstuna Uniteds projekt Girls United (tidigare Ronjabollen).

Två vidare i travskolan
Lägerveckan i augusti var också en introduktion till travsporten och glädjande nog har två unga valt att fortsätta på Sundbyholms travskola under hösten.
– Det kändes så härligt att kunna erbjuda ungdomar som aldrig varit nära en häst en hel vecka med blandade hästaktiviteter i somras. Det var verkligen fantastiskt att se glädjen i deras ögon vid första mötet med hästarna. Att två elever via projektet fick möjlighet att fortsätta vara elever hos oss blev en stor bonus. De hade lärt sig så mycket under lägerveckan att det var enkelt att placera ut dem i våra ordinarie grupper. Vi på travskolan hoppas på ett fortsatt samarbete framöver, berättar Malin Fagré, travskolechef på Sundbyholms travskola.

Om ATG Drömfond
I 45 år har ATG bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. Genom ATG Drömfond stödjer ATG sedan år 2017 föreningar och engagemang som främjar gemenskap och hälsa. Läs mer på drömfond.se .

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Skoglund ny på pallen
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker 4 december 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.