ATG lämnar in stämningsansökan mot Svenska Spel

117

ATG lämnar in stämningsansökan mot Svenska Spel

Det handlar om namnet.
AB Trav och Galopp (ATG) har på onsdagen lämnat in en stämningsansökan mot Svenska Spel.
– Vi hävdar att Svenska Spels nuvarande användning av ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring av företagets spel på hästar utgör ett intrång i ATG:s företagsnamn, säger ATG:s juridiske företrädare Per Ericsson, på advokatbyrån Gulliksson, i en kommentar.

Sveriges två största spelbolag är på kollisionskurs. På onsdagen har ATG lämnar in en stämningsansökan mot Svenska Spel till Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt.
ATG förklarar varför man agerar mot konkurrenten:

Därför anmäler ATG Svenska Spel

AB Trav och Galopp (ATG) har i dag i samråd med vår juridiske företrädare inlämnat en stämningsansökan avseende Svenska Spels användning av kännetecknet Trav & Galopp i företagets marknadsföring av sina spel på hästar. Stämningsansökan avser bland annat hävning av varumärke på grund av intrång i ATG:s företagsnamn och är inlämnad till Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt.

– ATG har inget emot konkurrens. ATG tycker att konkurrens är bra. Men de regler och rättigheter som finns ska respekteras. Att skydda våra varumärken är vår skyldighet gentemot våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, och alla tiotusentals i landet som har hästsporten som sin näring. ATG är det enda spelbolaget som bidrar till hästsportens välmående, så det här handlar om att säkra den svenska hästsportens framtida försörjning, säger Hasse Lord Skarplöth, CEO på ATG.

ATG:s juridiske företrädare Per Ericsson, på advokatbyrån Gulliksson, kommenterar anmälan:
– ATG har sedan 1973 ensamrätt för kännetecknet ”Trav och Galopp” genom registrering av sitt företagsnamn vid Bolagsverket och vi hävdar att Svenska Spels nuvarande användning av ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring av företagets spel på hästar utgör ett intrång i ATG:s företagsnamn. Vi har gjort Svenska Spel uppmärksamma på detta, men Svenska Spel har trots detta valt att fortsätta med utnyttjandet av Trav & Galopp i sin marknadsföring för spel på hästar. Därför har vi nu valt att lämna in en stämningsansökan mot Svenska Spel, vilken kommer att prövas av Patent- och Marknadsdomstolen.”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.