ATG:s äldsta spelformer (Dags för högre återbetalning)

53

ATG:s äldsta spelformer (Dags för högre återbetalning)

ATG:s äldsta spelformer, Vinnare och Plats, genomgår en historisk förändring när återbetalningen till spelarna i april höjs från 80 till 85 procent.
– Högre återbetalning innebär högre odds och mer pengar tillbaka till spelarna vid vinst, säger Katarina Widman, ATG:s försäljningschef.

Spelformerna Vinnare och Plats är travets och galoppens äldsta spelformer, och har funnits i Sverige i nära 100 år. Vinnare och Plats hade också sina givna positioner i ATG:s spelutbud för totalisatorspel när ATG bildades 1974. Återbetalningen har sedan dess, med undantag av kortare perioder, legat på 80 procent av insatserna. Men i april höjs alltså återbetalningen till spelarna till 85 procent. Dessutom går som vanligt allt överskott tillbaka till trav- och galoppsporten, vilket gör ATG unikt bland spelbolagen.
– För ATG är det alltid viktigt att erbjuda våra kunder spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt. Våra kunder är sedan många år tillbaka trogna spelare på våra äldsta spelformer Vinnare och Plats och vi hoppas och tror att de kommer att se den här förändringen som något mycket positivt, säger Katarina Widman, ATG:s försäljningschef.
Spelformerna Vinnare och Plats går att spela till alla lopp som ATG tar spel på. Att spela Vinnare innebär, precis som namnet säger, att försöka hitta vinnaren i ett lopp. För Plats gäller att den spelade hästen ska vara bland de tre första i mål (bland de två första om det är färre än sju hästar i loppet) för att spelet ska ge vinst.
Det högsta oddset för ett spel på Vinnare hos ATG är 1 648,80 gånger insatsen, på hästen Romeo Express, som vann på Umåker i januari 1985. Under 2018 var det högsta Vinnare-oddset 133,45 och medeloddset 7,59.

Föregående artikelRingostarr Treb tillbaka på svensk mark
Nästa artikelV86 Eftersnack: Deep Pockets tog femte raka

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.