Atlanta tog en mycket enkel seger

40

Atlanta tog en mycket enkel seger

I fjol vann Atlanta Hambletonian (bilden). I år har hon inlett storstilat med två raka segrar. Foto av Thomas Blomqvist/TR Bild

Fjolårets Hambletonian-vinnare Atlanta tog en mycket enkel seger när hon på lördagen startade i Graduate Series på Woodbine Mohawk Park i Toronto.
– Hon är en jättefin liten häst som uppför sig perfekt, sa superstoets tränare Ron Burke.

Yannick Gingras är tillbaka i Nordamerika efter att i fredags ha slutat tvåa i Kusk-VM på Gävletravet. Från spår fyra bakom startbilen tog han en lugn start och på den bortre långsidan lät han Atlanta glida till ledningen. Därifrån gick fyraåringen sedan undan till mycket enkel seger på kilometertiden 1.10,2 över 1 609 meter. Att hon blev sjuk efter sin imponerande årsdebut för tre veckor sedan och tvingades stå över ett lopp gick inte att skönja.
– Hon är inte den typen av häst som kräver jättemycket jobb för att hålla i form och jag kände att vi hade förberett henne tillräckligt för att hon skulle ta sig igenom det här. Hon kommer vara ännu vassare till Armbro Flight nästa vecka, sa Ron Burke.
Ron Burke och Yannick Gingras har vunnit det kanadensiska storloppet Armbro Flight Stakes med Hannelore Hanover de tre senaste åren och allt talar för att de får ställa upp för segerfotografering även efter årets upplaga.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.