Även B-provet positivt

39

dopingprov

Topptravaren Un Mec d’Heripre blir av med sin försöksseger i Elitloppet samt tredjeplatsen i finalen då även B-provet visade för höga värden av kobolt.

Fabrice Souloy är redan avstängd från skandinavisk travsport då fyra av hans hästar lämnat positiva dopningsprover vid tävlingar i Sverige och Norge. I Norge har såväl A- som B-prover, tagna under Oslo Grand Prix-dagen i juni, på hästarna Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel och Timone Ek konstaterats positiva. På fredagen meddelade Svensk Travsport att även Un Mec d’Heripres B-prov från elitloppshelgen på Solvalla i maj var positivt. Därmed fråntas hästen sina placeringar i försök och final i Elitloppet samt de 850 000 kronor som de inbringade.
– Nu fortsätter utredningen som ska färdigställas och sedan lämnas över till Skandinavisk Dopningskommitté, säger Svensk Travsports veterinär Antti Rautalinko till travsport.se.
Fabrice Souloy är än så länge inte avstängd i sitt hemland Frankrike men Jean-Pierre Kratzer, president i den europeiska travunionen (UET), säger i ett pressmeddelande att en eventuell bestraffning som utdöms i Sverige eller Norge kommer att gälla i alla UET:s medlemsländer.

Ny resultatlista Elitloppet, final:
1) Nuncio
2) Resolve
3) Timoko
4) Propulsion
5) Oasis Bi

Ny resultatlista Elitloppet, försök 2:
1) Nuncio
2) Royal Fighter,
3) Billie de Montfort,
4) On Track Piraten

Föregående artikelSuperspik! Redan i första avdelningen
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla söndag 25 september 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.