Även B-provet positivt

34

dopingprov

Topptravaren Un Mec d’Heripre blir av med sin försöksseger i Elitloppet samt tredjeplatsen i finalen då även B-provet visade för höga värden av kobolt.

Fabrice Souloy är redan avstängd från skandinavisk travsport då fyra av hans hästar lämnat positiva dopningsprover vid tävlingar i Sverige och Norge. I Norge har såväl A- som B-prover, tagna under Oslo Grand Prix-dagen i juni, på hästarna Your Highness, Un Mec d’Heripre, Lionel och Timone Ek konstaterats positiva. På fredagen meddelade Svensk Travsport att även Un Mec d’Heripres B-prov från elitloppshelgen på Solvalla i maj var positivt. Därmed fråntas hästen sina placeringar i försök och final i Elitloppet samt de 850 000 kronor som de inbringade.
– Nu fortsätter utredningen som ska färdigställas och sedan lämnas över till Skandinavisk Dopningskommitté, säger Svensk Travsports veterinär Antti Rautalinko till travsport.se.
Fabrice Souloy är än så länge inte avstängd i sitt hemland Frankrike men Jean-Pierre Kratzer, president i den europeiska travunionen (UET), säger i ett pressmeddelande att en eventuell bestraffning som utdöms i Sverige eller Norge kommer att gälla i alla UET:s medlemsländer.

Ny resultatlista Elitloppet, final:
1) Nuncio
2) Resolve
3) Timoko
4) Propulsion
5) Oasis Bi

Ny resultatlista Elitloppet, försök 2:
1) Nuncio
2) Royal Fighter,
3) Billie de Montfort,
4) On Track Piraten

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.